Kandidáti: Jedna dáma a päť mužov

  • Spravodajstvo
  • 21. októbra 2014, 11:55
  • Autor:Ján Karásek

O post primátora Piešťan sa rozhodla zabojovať šestica kandidátov: Ladislav Benedikovič, Remo Cicutto, Tomáš Hudcovič, Andrej Klapica, Jarmila Staneková a Miloš Tamajka. Piešťanský týždeň každému z nich položil osem totožných otázok. Odpovedať na ne mohli podľa svojej vôle, jedinou našou podmienkou bolo dodržať maximálny rozsah odpovedí. Tento limit však nemuseli naplniť. V 42. čísle sme uverejnili prvú trojicu, v tomto vydaní zvyšných troch kandidátov.

Otázky pre kandidátov:

1.) Uveďte podľa vás tri priority mesta, ktoré by sa mali riešiť a prečo.
2.) Čo pokladáte za najväčší problém mesta, ktorý by sa mal riešiť a prečo.
3.) Z akých dôvodov by občania mali zvoliť práve vašu osobu.
4.) Váš osobný vklad pre Piešťany.
5.) V prípade vášho zvolenia aký by ste podnikli prvý krok po uvedení do funkcie, aký prvý signál by ste vyslali smerom k Piešťancom?
6.) Plánujete v prípade zvolenia robiť personálne zmeny na mestskom úrade, ak áno, dôvody.
7.) Odhad vašich šancí na zvolenie za primátora, koľko percent občanov vás bude voliť.
8.) Vaše záľuby, koníčky.

Na webe uverejňujeme časť odpovedí na 1. otázku. Celé odpovede si môžete prečítať v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa číslo 43, ktoré je v predaji od 21. októbra.



Andrej Klapica
 
Andrej Klapica

kandidát za Koalíciu Kresťansko-demokratické hnutie, Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, Sloboda a Solidarita, NOVA a Most-Híd

Vek, rodinný stav, vzdelanie: 37 rokov, ženatý, vysoká škola ekonomická (Bologna, Taliansko), postgraduálne štúdium – audítorstvo

Povolanie, funkcia: ekonomický poradca pre zahraničné spoločnosti pôsobiace na Slovensku, predseda združenia Progresit, člen medzinárodnej komisie KDH

Rozvoj cestovného ruchu – ako zdroj príjmov a priestor pre vytvorenie nových pracovných miest. Piešťany majú veľký výhodu oproti ostatným slovenským mestám, pretože v Piešťanoch sa na malom území nachádza množstvo lákavých prírodných, historických a kultúrnych pamiatok, ktoré musíme použiť na to, aby k nám ľudia prichádzali, aby tu trávili dovolenku, aby tu míňali peniaze, a tým sa napĺňala mestská pokladnica.


Jarmila Staneková
 
Jarmila Staneková

nezávislá kandidátka

Vek, rodinný stav, vzdelanie: 56 rokov, dve dospelé deti, matematicko-fyzikálna fakulta Univerzity Komenského v Bratislave

Povolanie, funkcia: V práci sa venujem personálnemu a mzdovému riadeniu podniku. Okrem toho som výkonnou riaditeľkou neziskovej organizácie AkSen – aktívny senior o.z.

Toto bude témou mojich predvolebných stretnutí. Môžem povedať, že mám rada výzvy, nové riešenia a vízie pre lepšiu budúcnosť nášho mesta. Neobíde sa to bez fungovania základných potrieb občanov, akými sú bývanie, doprava a celá infraštruktúra.

Miloš Tamajka
 
Miloš Tamajka

nezávislý kandidát

Vek, rodinný stav, vzdelanie: 38, ženatý, MBA

Povolanie, funkcia: riaditeľ UPSVaR Piešťany

Piešťany sú mesto možností, z ktorých mnohé sú nevyužité alebo neobjavené. Všetky moje kroky by viedli k využívaniu týchto možností. Piešťany potrebujú nové investície a pracovné príležitosti. V počte investorov zaostávajú Piešťany za inými mestami v našom regióne. Mladí z Piešťan odchádzajú za prácou do okolitých miest a obcí. Jednou z možnosti riešenia tohto problému je spolupráca so Slovenskou agentúrou pre rozvoj investícií a obchodu SARIO a obchodnými komorami.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda