V Piešťanskom týždni 43/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 20. októbra 2014, 15:28
  • Autor:

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Kuchyňu internátu SPŠE zatvorili, zbavia sa aj budovy?

Osud budovy Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Piešťanoch (SPŠE) a jej internátu je spečatený. Budovu domova mládeže, kde mali ešte v tomto školskom roku ponúkať stravu definitívne zatvorili. Tomu predchádzali dva kroky. Dôvodom boli dvojposchodové postele. Keď sa potom väčšina stravníkov, bývajúcich už inde neprihlásila  na obedy, skončili tu aj s varením. V hre je ešte budova školy na Námestí SNP. Zatiaľ sa tam študenti ešte učia. Dokedy?


Vo Vrbovom našli mŕtveho muža v kúpeľni, horel tam aj dom

Piešťanskí hasiči počas uplynulého týždňa oslobodzovali z výťahu zaseknutého chlapca. Odomykali byt s mŕtvym mužom a hasili požiar domu vo Vrbovom a zasahovali tiež pre nehode na Krajinskej ulici.


Kandidáti: Jedna žena a päť mužov – pokračovanie

O post primátora Piešťan sa rozhodla zabojovať šestica kandidátov. Piešťanský týždeň každému z nich položil osem totožných otázok. V minulotýždňovom vydaní sme uverejnili prvú trojicu kandidátov, v tomto čísle uvádzame ďalšiu trojicu.


V schátralej škole na Trajane našli svoje súkromie i drogovo závislí

Mesto neúspešne hľadá spôsob využitia opustenej školy na sídlisku Adama Trajana v Piešťanoch, skupinka bezdomovcov už prišla na to k čomu je dobrá. Podľa injekčných striekačiek čo sme v nezabezpečenom objekte objavili, svoje súkromie si tu našli i drogovo závislí. Nedávno ju niekto aj podpálil.

Príbeh Elektrárne Piešťany sa ešte nekončí – hlasujte!

Zrekonštruovaná historická budova nachádzajúca sa na Staničnej ulici v Piešťanoch sa opäť uchádza o priazeň verejnosti. Cenu Slovenskej komory architektov CE.ZA.AR. síce pred dvomi týždňami dielo nezískalo, no Piešťany majú i naďalej svoje želiezko v ohni, a to v prestížnej súťaži Stavba roka.


Na kúpeľnom ostrove rozkrájali obriu tortu

Celoslovenská súťažná prehliadka tort, medovníkov a prác typu art deco sa uskutočnila v sobotu  18. októbra už po tretí krát v Piešťanoch. Po jej skončení rozkrájali medzi návštevníkov tortu veľkú dva metre štvorcové, ktorú tvorila slovenská mapa pokrytá čipkami z dvadsať päť slovenských regiónov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea