Vynovia úplne rozbité topánky, zašívajú i kufríky záchranárom

  • Spravodajstvo
  • 15. októbra 2014, 10:36
  • Autor:vd

V Piešťanoch poskytujú služby v oblasti opravy obuvi, ale aj v brašnárstve viacerí živnostníci. Navštívili sme štyri najznámejšie prevádzky a opýtali sa remeselníkov, ako sa im darí plniť požiadavky zákazníkov. Dozvedeli sme sa, že renovujú i neopraviteľné kúsky. Ľudia sem totiž chodia často s jediným párom topánok. Na nové totiž nemajú.

Opravár Boris Ondrášik, ktorý má svoju dielňu na Vážskej ulici za nákupným strediskom Kruhovka, nám povedal: „Som už na dôchodku. Z toho, čo robím, nezbohatnem. Som tu preto, aby som prežil.“ B. Ondrášik je totiž v rokoch, keď sa všetko – aj život berie s bohorovným nadhľadom. Ale ľuďom, tým pomáha stále.

„Opravíte mi prosím aj tento zips na ruksaku?“ pýtal sa muž v stredných rokoch Miroslava Bašnáka v jeho prevádzke, ktorá sídli v pasáži pri mestskej polícii na Teplickej ulici. Majster si prezrel chybu, siahol do škatuľky a o chvíľu zips fungoval. „Mali ste tam pokazený bežec, dovidenia,“ mávol rukou na pozdrav.

Od roku 1997 sídli v Obchodnom dome Prior Rudolf Jankovič: „Opravím všetko, čo si ľudia donesú, dokonca aj ortopedické topánky. Predtým som totiž pracoval v protetike.“ Potvrdil nám, že aj v tomto remesle podobne ako v iných službách je to o cene, kvalite a rýchlosti.

S poškodeným pätníkom či odtrhnutou podrážkou vám pomôžu aj v oprave obuvi, ktorá sa nachádza v hypermarkete Tesco. Pracujú tu dvaja zamestnanci zo spoločnosti Royal Service group. „Ponúkame služby na počkanie. To znamená, že zákazníkovi požiadavku splníme buď okamžite, alebo do dvadsiatich, tridsiatich minút,“ uviedol majiteľ prevádzky Michal Ronec.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 42, ktoré je v predaji od 14. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Gizela, zajtra Viola