Víťazka najkrajšieho balkóna sa s kvetmi rozpráva

  • Spravodajstvo
  • 15. októbra 2014, 14:17
  • Autor:vd

Jedna z víťaziek tohtoročnej súťaže o najkrajšie okno a balkón v Piešťanoch je Ľudmila Okenková. Býva na sídlisku Juh. Pozdĺž celého jej bytu na Javorovej ulici číslo 13 je asi osem metrov dlhý balkón, ktorý krásou zakvitnutých letničiek, ale aj ťahavých trvaliek či nenápadných skalničiek očarí každého, kto zdvihne oči k prvému poschodiu.

„Baví ma starať sa o kvietky a skrášľovať si nielen balkón, ale aj celý byt. Rada ho dekorujem všetkým živým, dopĺňam drevom, samorastmi a plodmi, ktoré ponúka sezóna. Teraz sa napríklad chystám ozdobiť si balkón aj byt tekvičkami,“ povedala nám Ľ. Okenková. Vyšla na balkón, usmiala sa a začala sa prihovárať muškátom, ktoré prevísajú z črepníkov. „Ak chcete mať pekné kvety, musíte sa s nimi rozprávať, tešiť sa z nich, polievať a hnojiť ich, aby mali dostatok živín. Potom budú mať pekné zdravé listy aj byle a bohaté kvety. Ja používam hnojivo Kristalon,“ dodala pestovateľka.
V jej repertoári je viacero rád, ako sa starať o rastliny. Najdôležitejšia je rozdávať nimi radosť ľuďom. Aj preto pred vchodom činžiaka i pri východe vytvorila dve skalky, ktoré pravidelne ošetruje, polieva a zušľachťuje. Na pár metroch štvorcových tak vytvorila ilúziu vidieckeho sídla aj v uniformovanom sídlisku.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 42, ktoré je v predaji od 14. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina