Recept: Tekvicový krém s kokosovým mliekom

  • Kultúra a spoločnosť
  • 15. októbra 2014, 09:02
  • Autor:HAĽW

Suroviny: 2 ks tekvica hokkaido, 50 g cibuľa šalotka, 125 g biele víno, 250 g kokosové mlieko, 1 g muškátový orech, 10 g cesnak, 7 g soľ, 2 g mleté čierne korenie, 250 g tekvicové semienka, 15 g tekvicový olej

Technologický postup: Tekvicu pokrájame aj so šupkou a dáme piecť. Do hrnca vlejeme kvapku tekvicového oleja, pridáme najemno nakrájanú šalotku, roztlačený cesnak, soľ a čerstvo pomleté korenie. Orestujeme dozlatista, pridáme upečenú tekvicu, podlejeme vínom a trochou vody. Povaríme a nakoniec rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme kokosové mlieko. Semiačka opečieme na tekvicovom oleji, osolíme a posypeme nimi polievku pred podávaním. Nazdobíme tekvicovým olejom a kokosovým mliekom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 16. septembra. Tento deň je Medzinárodným dňom ochrany ozónovej vrstvy. Meniny má Ľudmila.
  • 16.09.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 15. septembra. Tento deň je sviatkom Sedembolestnej Panny Márie a Medzinárodným dňom demokracie a Dňom softvérovej slobody.…
  • 15.09.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 14. septembra. Tento deň je Dňom európskeho kultúrneho dedičstva. Meniny má Ľudomil.
  • 14.09.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. septembra 2025
Meniny má Jolana, zajtra Ľudmila