Mladí žurnalisti si vo Vítkove vyskúšali aj prácu pred kamerou

  • Spravodajstvo / Región
  • 15. októbra 2014, 09:57
  • Autor:Dušan Sabo

Tri septembrové dni strávili vrbovskí školáci zo žurnalistického krúžku pod vedením Ľubice Briedikovej v moravskom Vítkove. Tu sa v rámci projektu Mládež v pohybe zúčastnili na výmennom pobyte. Stredisko voľného času z družobného mesta Vítkov si totiž vybralo za partnera práve Základnú školu na Komenského ulici vo Vrbovom.

V rámci výmeny skúseností sa Vrbovčania zišli s členmi mediálneho krúžku KaMeRa z Vítkova. Spolu vydávajú žiacky časopis Detský úsmev a venujú sa aj literárnej činnosti. Vrbovčania priniesli vydané časopisy, naučili kamarátov, čo by mal novinový článok obsahovať a vymenili si množstvo skúseností.
Členovia mediálneho krúžku zasa ukázali, ako sa robia reportáže, priblížili Slovákom pravidlá práce s kamerou a tvorbu videí. Keďže majú s touto činnosťou bohaté skúsenosti, počas víkendu natočili i spoločné video na americkú pesničky Happy od Pharrella Williamsa. Počet zhliadnutí sa už blíži k číslu tisíc. Ďalšie pracovné aktivity pokračovali nácvikom hovoreného slova pred kamerou, natáčanie osobnej prezentácie či vytváranie mediálnych správ.
Navštívili aj farmu v Klokočove, zahrali si minigolf, v detskej televízii v Ostrave si vyskúšali prácu pred kamerou a natočili krátke videá. Večery trávili nielen výmenou skúseností, ale aj nadväzovaním kamarátstiev, opekaním a hrami.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 42, ktoré je v predaji od 14. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav