Masters plavci priviezli cenné kovy

  • Plávanie / Šport
  • 14. októbra 2014, 15:27
  • Autor:ak

Nestor veteránskeho plávania v Piešťanoch Peter Pontes povedal: „Doniesť medailu z rakúskych majstrovstiev – to sa cení dvojnásobne.“ O pravdivosti tohto tvrdenia sa presvedčila dvojica piešťanských masters plavcov Anna Kičinová a Pavol Škodný počas prvého októbrového víkendu.

Na 26. ročníku Medzinárodných majstrovstiev Rakúska masters sa zišlo 385 plavcov zo 66 klubov z ôsmich krajín Európy a USA. Silná konkurencia sa sústredila na krytej „dvadsaťpäťke“ v mestečku Steyr pri Linzi. Preteky sa začali pre Piešťancov dvojnásobnou medailovou radosťou – striebro získal P. Škodný na 100 m znak a bronz A. Kičinová na 50 m prsia. Potešili aj dva výrazne zlepšené osobné výkony Kičinovej na 50 m motýlik – 4. miesto a 100 m polohové preteky – 6. miesto. Na 100 m pol. preteky bol Škodný siedmy. Druhý deň bol na krátkej znakárskej trati bronzový pre Škodného a, žiaľ, iba „zemiakový“ pre Kičinovú na 100 m prsia. V záverečnej individuálnej disciplíne na 400 m voľný spôsob mužov štartovalo asi 70 pretekárov. Škodný obsadil v silnej konkurencii siedme miesto.
Piešťanskí veteráni by sa chceli najbližšie zúčastniť na pretekoch masters plavcov O pohár mesta Žilina na konci októbra a na zimných majstrovstvách Poľska v Katoviciach v polovici novembra.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 42, ktoré je v predaji od 14. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián