Kandidáti: Jedna dáma a päť mužov

  • Spravodajstvo
  • 14. októbra 2014, 13:52
  • Autor:jk

O post primátora Piešťan sa rozhodla zabojovať šestica kandidátov: Ladislav Benedikovič, Remo Cicutto, Tomáš Hudcovič, Andrej Klapica, Jarmila Staneková a Miloš Tamajka. Piešťanský týždeň každému z nich položil osem totožných otázok. Odpovedať na ne mohli podľa svojej vôle, jedinou našou podmienkou bolo dodržať maximálny rozsah odpovedí. Tento limit však nemuseli naplniť. V tomto vydaní uverejňuje prvú trojicu kandidátov, v 43. čísle ďalšiu trojicu.

Otázky pre kandidátov:

1.) Uveďte podľa vás tri priority mesta, ktoré by sa mali riešiť a prečo.
2.) Čo pokladáte za najväčší problém mesta, ktorý by sa mal riešiť a prečo.
3.) Z akých dôvodov by občania mali zvoliť práve vašu osobu.
4.) Váš osobný vklad pre Piešťany.
5.) V prípade vášho zvolenia aký by ste podnikli prvý krok po uvedení do funkcie, aký prvý signál by ste vyslali smerom k Piešťancom?
6.) Plánujete v prípade zvolenia robiť personálne zmeny na mestskom úrade, ak áno, dôvody.
7.) Odhad vašich šancí na zvolenie za primátora, koľko percent občanov vás bude voliť.
8.) Vaše záľuby, koníčky.

Na webe uverejňujeme odpovede na 1. otázku. Celé odpovede si môžete prečítať v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa číslo 42, ktoré je v predaji od 14. októbra.



Ladislav Benedikovič
  
Ladislav Benedikovič

Nezávislý kandidát

Vek, rodinný stav, vzdelanie: 59 rokov, rozvedený, SPŠE Piešťany, trojročné pomaturitné štúdium na Inštitúte výchovy Úradu pre vynálezy a objavy v Prahe v odbore priemyselne-právnej ochrany

Povolanie, funkcia: konateľ spoločnosti, živnostník, člen predstavenstva PSBD Piešťany

Budúcnosť, zamestnanosť a prosperita Piešťan, a teda aj prosperita a kvalita života občanov je v rozhodujúcej miere závislá od rozvoja cestovného ruchu a kúpeľníctva v meste, preto im mesto musí prioritne venovať maximálnu pozornosť a podporu.
Mestský úrad a organizácie v zriaďovateľskej a zakladateľskej pôsobnosti mesta musia na základe požiadaviek občanov zvýšiť kvalitu a úroveň poskytovaných služieb a ich činnosť musí byť hospodárnejšia, efektívnejšia a transparentnejšia.
Zrýchľujúci sa proces starnutia obyvateľov mesta je dôvodom zvyšujúceho sa dopytu občanov po kvalitných sociálnych službách a zariadeniach, na základe čoho musí mesto prioritne realizovať výstavbu dôstojného a komplexného mestského zariadenia pre seniorov s 24-hodinovou starostlivosťou.

Remo Cicutto
 
Remo Cicutto

Nezávislý kandidát

Vek, rodinný stav, vzdelanie: 52 rokov, ženatý, vysokoškolské

Povolanie, funkcia: primátor mesta Piešťany

Po dlhoročných skúsenostiach a pri znalosti mnohých kompetencií miestnej samosprávy, ktorých je asi 4000, je veľmi ťažko povedať, čo sú tri najdôležitejšie priority. Pre každého občana alebo skupiny občanov sú vždy priority odlišné. Najstaršiu generáciu trápi úplne niečo iné ako generáciu strednú či najmladšiu. Komplexné riešenie priorít som zosumarizoval v roku 2004 do strategického dokumentu: Stratégia rozvoja mesta Piešťany. Je už na manažmente, ekonomických možnostiach, aktuálnych výzvach, podporných mechanizmoch, ako ich zabezpečiť po finančnej stránke.

Tomáš Hudcovič
 
Tomáš Hudcovič

Nezávislý kandidát

Vek, rodinný stav, vzdelanie: 35 rokov, ženatý, tri deti, inžinier – Slovenská technická univerzita Bratislava

Povolanie, funkcia: riaditeľ vydavateľstva, fotograf

V prvom rade musíme zmeniť myslenie. Je potrebné zmeniť atmosféru v meste a prispieť k uvedomeniu si, že to, kam sa budú posúvať Piešťany, závisí od každého jedného z nás. Dôležitá je spolupráca a pochopenie, že keď sa bude mať dobre sused, budem sa mať dobre aj ja. Potom nasledujú riešenia ekonomicko-hospodárskych problémov. Je potrebné efektívnejšie využívať možnosti cestovného ruchu, tak aby sme do Piešťan pritiahli viacej návštevníkov a vytvorili pracovné príležitosti pre obyvateľov Piešťan. Musíme podporiť miestnu ekonomiku, podnikateľov a prispieť k ich vzájomnej spolupráci. Mesto Piešťany má spracované množstvo strategických dokumentov, žiaľ, ich napĺňanie nie je ideálne. Práve tu je najväčší priestor na posun vpred. V dôslednom napĺňaní toho, čo sme si naplánovali v prospech všetkých obyvateľov, nielen vybraných skupín. Všetky tieto veci navzájom súvisia a riešenie jednej napomáha druhej.

0 Shares

Najnovšie správy

Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Gizela, zajtra Viola