Ikaria na Trajane dolietala, škola opäť v hre o predaj

  • Spravodajstvo
  • 14. októbra 2014, 10:22
  • Autor:jk

Nezisková organizácia IKARIA-Európska Vysoká škola letectva, ktorá mala záujem o vybudovanie leteckej školy v bývalej Základnej škole na sídlisku Adama Trajana v Piešťanoch, s najväčšou pravdepodobnosťou od svojho zámeru ustúpi. Objekt školy sa má opäť ponúknuť na predaj.

Komunikácia medzi mestom a Ikariou uviazla na mŕtvom bode už dávnejšie. Z toho dôvodu poslanec Igor Nicák (Smer-SD) na septembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva navrhol dve uznesenia. „Umožnia korektne ukončiť siahodlhé jednania s Ikariou a umožnia odblokovať túto nehnuteľnosť pre prípadné ďalšie naloženie s ňou,“ uviedol poslanec k svojim návrhom.
V tom prvom zastupiteľstvo ukladá radnici bezodkladne vyzvať Ikariu, aby spresnila podklady potrebné na uzavretie zmluvy a prípadnú nečinnosť organizácie vyhodnotiť ako nezáujem, v druhom uznesení zase vypracovať návrh podmienok obchodnej verejnej súťaže na prevod vlastníctva nehnuteľnosti – pozemkov a budovy. Oba návrhy poslanci schválili bez pripomienok.
O chátrajúcu budovu školy Ikaria prejavila záujem ešte v decembri minulého roku s úmyslom zriadiť tu Európsku Vysokú školu letectva. Objekt si vybrala pre blízkosť letiska, ktoré by zabezpečovalo praktický výcvik budúcich pilotov.
Mesto so záujemcom uzavrelo jednania v marci tohto roku s výsledkom vyrokovania návrhu nájomnej zmluvy. Ikaria požadovala symbolický prenájom jedno euro na dobu tridsiatich rokov, pričom plánovala do obnovy nehnuteľnosti a vybudovania školy investovať asi 990-tisíc eur.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 42, ktoré je v predaji od 14. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Gizela, zajtra Viola