Cyklomost slobody porazil Elektrárňu Piešťany

  • Spravodajstvo
  • 14. októbra 2014, 15:39
  • Autor:jk

Hoci cenu Slovenskej komory architektov (SKA) CE.ZA.AR 2014 Elektrárňa Piešťany nakoniec nezískala, Piešťanci nemusia mať hlavu v smútku – Porota vzdala hold projektantom i všetkým bicyklistom projektom Cyklomost slobody, ktorý získal hlavnú cenu.

Vyhlásenie výsledkov mohli ľudia sledovať počas priameho prenosu galavečera, ktorý vysielala STV 2 v stredu minulého týždňa. S nadhľadom ho moderovala Adela Banášová spolu s Matejom Cifrom alias Sajfom. Udeľovalo sa šesť cien v šiestich kategóriách a cena verejnosti.
Elektrárňa Piešťany bola nominovaná do užšieho výberu už dávnejšie, v kategórii rekonštrukcia a obnova budovy jej robili konkurenciu rekreačný dom v Partizánskej Ľupči a rekonštrukcia a prístavba rodinného domu v Bratislave. Majiteľom historického objektu nachádzajúceho sa na Staničnej ulici v Piešťanoch je spoločnosť Západoslovenská energetika, ktorá sa rozhodla investovať do jej rekonštrukcie v roku 2009.
Pod projektom sú podpísaní Vladimír Hain a Michal Ganobjak, ktorí v tom čase ešte boli študentmi vysokej školy.
„Je sympatické, že staré budovy dostávajú šancu zažiariť,“ poznamenala na margo elektrárne A. Banášová.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 42, ktoré je v predaji od 14. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Gizela, zajtra Viola