Blog Petra Remiša: Načo sú somárom telefóny?

  • Blogy / Blogy
  • 14. októbra 2014, 16:22
  • Autor:Peter Remiš

Vážení výrobcovia a predajcovia smartfónov! Mám pre vás smutnú správu. Náš holubičí národ vaše drahé hračky nepotrebuje. Máme totiž jeden malý problém: nevieme ani poriadne telefonovať.

Je pravda, že tie šesťkové ajfóny, ixpérie a galaxie sú super. Vedia aj malú násobilku, ktorá mi vždy robila problémy. Ale načo sú nám v telefóne hry, internet, foťák, kalendár a tisícky nezmyslov? Načo to všetko, keď našinec neovláda najzákladnejšiu vec?

Stačí si predstaviť klasickú situáciu. Idete na pracovný pohovor. Na konci vám povedia: ďakujeme, výsledok vám zavoláme.

A zavolajú? Samozrejme, že nie! Veď sme na Slovensku. Podtatranský ľud vie, ako mobilom zavesiť selfíčka na fejsbuku, ale telefonovať? To ešte nie. To nás v škole neučili. Načo sú teda somárom múdre telefóny?

Alebo ste realitný maklér. Bohužiaľ, máte ťažký džob. Dennodenne ukazuje nejakú barabizňu potencionálnym zákazníkom. Všetci kývajú hlavou: „My si to rozmyslíme a zajtra vám zavoláme.“

Dám si ľavú ruku odťať, ak sa niekto z nich ozve.

Takže, vážení! Prestaňte nám ponúkať hračky, ktoré vedia všetko. My nepotrebujeme premúdrelé mobily, ktoré vedia urobiť omeletu alebo nás roztlačia na bicykli. Tomuto národu stačia na komunikáciu aj dymové signály a palica.

Taká obyčajná trstenica na neposlušných žiakov.

Aby nás ňou riadne vyšľahali, kým sa nenaučíme telefonovať.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel