V Piešťanskom týždni 42/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 13. októbra 2014, 14:30
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Ikaria na Trajane dolietala, bývalá škola opäť v hre o predaj

Nezisková organizácia Ikar, ktorá mala záujem o vybudovanie Leteckej školy v bývalej základnej škole na sídlisku A. Trajana v Piešťanoch s najväčšou pravdepodobnosťou od svojho zámeru ustúpi. Objekt školy sa má opäť ponúknuť na predaj.

Stromy rozhádali ľudí

Na sídlisku Adama Trajana riešia čo so stromami, ktoré podľa jedných obyvateľov tienia, podľa iných zase chránia obytný dom pred hlukom a prachom. Radnica bude stromovú zeleň na svojich pozemkoch riešiť až podľa toho, ako sa rozhodnú vlastníci bytov.

K zranenej labuti ochranár z Trnavy neprišiel.

Na brehu rieky Váh našla dvojica mladých Piešťancov vysilenú labuť. Vták ležal v nedeľu 5. októbra  bez pohnutia pod hotelom Magnólia. Nereagoval a nevládal sa pohnúť ani vtedy, keď k nemu dobehol pes.


Jesenné svetielkovanie

Piešťanský mestský park sa rozžiaril stovkami pestrofarebných lampiónov. Prvý ročník tejto akcie pritiahol neočakávané množstvo účastníkov. Na záver organizátori pripravili aj ohnivé prekvapenie.


Dušičky sú za dverami, dajú na ne pozor aj policajti

Počas Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých  bude na poriadok a bezpečnosť na cintorínoch dohliadať ako každoročne  mestská polícia. A ak sa budete rozhodovať, aký venček či kyticu kúpiť, nechajte si poradiť od skúseného floristu – trend  v smútočných väzbách sa uberá opäť k prírodným materiálom.

Cyklomost slobody porazil Elektrárňu Piešťany

Hoci cenu Slovenskej komory architektov CE.ZA.AR 2014 Elektrárňa Piešťany nakoniec nezískala, Piešťanci nemusia mať hlavu v smútku – Porota vzdala hold projektantom i všetkým bicyklistom projektom Cyklomost slobody, ktorý získal hlavnú cenu.

Na Vážskej ulici otvorili streetworkoutové ihrisko

V Piešťanoch sa minulý rok vytvorila komunita, ktorá sa venuje streetworkoutu a práve nadšenci tohto športu dali podnet, aby sa vybudovalo ihrisko, kde budú môcť tráviť čas a trénovať svoje svaly. Trvalo niečo vyše roka a streetworkoutové ihrisko je na svete.

Chtelnica naložila Kľačanom deväť gólov, Ostrov vyhral 7:0

Regionálne futbalové súťaže pokračovali cez víkend ďalším kolom a opäť nebola núdza o zaujímavé výsledky a vo viacero zápasoch bolo vidieť množstvo gólov. Debakle svojim súperom uštedrili Drahovce, Dolný Lopašov, Chtelnica či Ostrov. V jeho drese sa navyše prezentovali hetrikom dvaja hráči – Bojkovski a Klasovitý.

Lacko vybojoval v Taškente tituly vo dvojhre i štvorhre

Piešťanský tenista Lukáš Lacko si na turnaji ATP Challenger Tour v uzbeckom Taškente vybojoval obe trofeje. Po štvorhre, v ktorej triumfoval po boku Chorváta Anteho Paviča, nenašiel premožiteľa ani vo dvojhre.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina