Zelená káva pomôže pri chudnutí

  • Spravodajstvo
  • 1. októbra 2014, 13:38
  • Autor:pr

Cítite tú vôňu, keď si ráno zalejete kávu? Tá aróma je spôsobená pražením kávových zŕn. Káva nás naštartuje do nového dňa, dodá energiu. Určite ste už počuli o zelenej káve. Čo to vlastne je? Zelená káva je taká, kde kávové bôby neprebehli pražením.

Poviete si, ale tá úžasná aróma je fuč. Je to tak. Ale je fakt aj ten, že pražením kávových bôbov sa strácajú látky, ktoré sú prospešné pre náš život a zdravie. Ide o chlorogénové kyseliny, ktoré sa bežne vyskytujú v niektorých druhoch ovocia, napr. v čerešniach alebo slivkách. Chlorogénové kyseliny majú antioxidačný účinok a vplyvom praženia sa zničí až 70 percent z nich. Avšak v zelenej káve zostávajú.
Zelená káva pomáha pri chudnutí tým, že znižuje ukladanie tuku, taktiež znižuje riziko cirhózy pečene a rozvoja cukrovky. Očisťuje organizmus od toxínov.
Zelená káva obsahuje kofeín. Odporúčame jednu-dve kávové lyžičky zaliať horúcou vodou a nechať 15 minút lúhovať a potom zliať. Nenechávať prášok pomletých zŕn počas celú dobu pitia nápoja. A čo chuť zelenej kávy? Aróma praženia tam nie je, chutí skôr ako čaj. Ale najlepšie je vyskúšať.
Všetkých zvedavých, ktorí chcú vedieť, ako chutí zelená káva,
ale aj iné zdravé dobroty, srdečne pozývame na ochutnávku do obchodíku so zdravou výživou „Moja špajza“ v sobotu 4. októbra od 10.00 do 12.00 h. Pod Párovcami (za evanjelickým kostolom pri parku), tel. 0948/102 199, www.facebook.com/mojaspajza

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián