Na Victorii regii zvíťazili kuriatka, perníková chalúpka i Pat a Mat

  • Spravodajstvo
  • 23. septembra 2014, 09:48
  • Autor:Viera Dusíková

Dvadsiata prvá národná súťaž vo viazaní kvetov – Victoria Regia, ktorej diela krášlili počas takmer celého uplynulého týždňa priestory Kultúrno-spoločenského centra Fontána v Piešťanoch, ale aj mestský park, sa stretla s úspechom verejnosti.

Rodiny s malými deťmi ocenili originálne detské pieskovisko s aranžmánmi skrytými pod slnečníkmi z dielne tohtoročného majstra Slovenska v kategórii záhradnícke školy – floristu Patrika Mošona, študenta Strednej odbornej školy záhradníckej (SZáŠ) z Piešťan. Iní zasa obdivovali okrem iných i prácu Natálie Ambrušovej, žiačky Strednej odbornej školy (SOŠ) Rakovice, ktorá získala medzi juniormi druhé miesto za kyticu pre matku a tretie za priestorovú expozíciu oslavy v prírode. Okrem toho si odniesla z Victorie Regie i Špeciálnu cenu Slovenského zväzu kvetinárov a floristov za najkreatívnejšiu prácu ako celok. Budúce nevesty obzerali svadobnú kyticu víťazného profesionála Mária Mašku z kvetinárstva Orchidea v Trnave, kyticu pre mamu striebornej floristky Kláry Franc Vavříkovej zo Sázavy v Českej republike alebo aranžmány vytvorené Lukášom Valentom, bronzovým floristom zo Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.
Medzi žiakmi základných škôl získala prvenstvo Vanesa Bulavčaková zo Základnej školy Komenského v Bánovciach nad Bebravou. Profesionáli a študenti záhradníckych škôl mali za úlohu pripraviť spomienkový veniec plný vôní jesennej záhrady, svadobnú kyticu rozkvitnutej záhrady neskorého leta, priestorovú kompozíciu na oslavu v prírode a kyticu pre matku. Súťažné práce vystavovali štyri dni až do nedele 21. septembra.
Pozrite si fotogalériu.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 39, ktoré je v predaji od 23. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda