V Piešťanskom týždni 39/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 22. septembra 2014, 13:43
  • Autor:red.

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Kresťania sa modlili nad vandalmi zničeným a odpadkami zasypaným krížom

Asi šesťdesiat veriacich prevažne z Banky a Piešťan sa vydalo na krížovú cestu, ktorá sa uskutočnila na Červenej veži v obci Banka. Púť sa konala v nedeľu 14. septembra na sviatok Povýšenia svätého kríža. Zastavenia boli polámané, strhnuté, kríž s Ježišom ohnutý, odhodený a zasypaný odpadkami. Poškodili ich neznámi vandali.


Krajinský most odovzdajú načas

Už len týždeň zostáva do ukončenia rekonštrukcie Krajinského mosta v Piešťanoch. Práce pokračujú podľa stanoveného harmonogramu.

Klikajte za elektráreň Piešťany!

Kúpeľné mesto má svoje horúce želiezko v architektonickej súťaži CE.ZA.AR 2014, ktorú vyhlásila Slovenská komora architektov. Medzi sedemnástimi nominovanými  sa nachádza i Elektrárňa Piešťany a aj vy môžete pridať svoju „tehličku“ k  tomu, aby projekt získal Cenu verejnosti.


Rekordný chovateľský deň v Šterusoch

Poľnohospodárske výrobné a obchodné (PVOD) družstvo Kočín sa počas 4. Chovateľského dňa premenilo na veľké jarmočisko. Minulý týždeň vo štvrtok na jeho farme v Šterusoch obdivovali kráľovné medzi dobytkom – holsteinské plemeno nielen predsedovia družstiev, ale tiež študenti odborných škôl a dokonca deti z materských škôl. Na svoje si však prišli nielen oči, ale aj žalúdok.

Zvíťazili kuriatka, perníková chalúpka a Pat a Mat

Dvadsiata prvá národná súťaž vo viazaní kvetov – Victoria Regia, ktorej diela krášlili  počas takmer celého uplynulého týždňa priestory Kultúrno-spoločenského centra Fontána ale aj mestský park sa stretla s úspechom verejnosti.
Rodiny s malými deťmi ocenili originálne detské pieskovisko s aranžmánmi skrytými pod slnečníkmi z dielne tohtoročného Majstra SR v kategórii záhradnícke školy – floristu Patrika Mošona, študenta Strednej odbornej školy záhradníckej (SZáŠ) z Piešťan.


Stanislav Štepka: „Kolníková všetko rátala na chleby, aj diéty z divadla“

Štepka hovoril ženám z Medzinárodného klubu žien o Piešťanoch a o jeho chlapčensky krásnom vzťahu k mestu, ale i úspešných talentových skúškach budúceho neprijatého profesionálneho – ale vyhľadávaného amatérskeho, vysokoškolákmi milovaného  a štátom zatracovaného herca. Piešťanské dámy zaujímala téma: ženy jeho života.  A herec spustil…


Štvorgólový Daniel Rapavý riadil výhru Trebatíc, Moravany vyhrali 6:0

Regionálne futbalové súťaže pokračovali po vynútenej pauze kvôli zlému počasiu ďalším kolom a opäť nebola núdza o zaujímavé stretnutia. Všetci účastníci piatej ligy dokázali vyhrať, zaujal najmä výsledok Trebatíc proti Oreskému 5:0, keď sa štyrikrát presadil domáci strelec Rapavý. Drahovce sa výhrou nad Hrnčiarovcami posunuli na tretie miesto oblastných majstrovstiev a Borovce dvomi gólmi v závere rozhodli o svojej výhre v Ratnovciach 4:2.

Prvý ročnik Night City Run prilákal 140 bežcov

V Piešťanoch sa prvýkrát uskutočnili nočné bežecké preteky! POčas sobotného večera si v uliciach kúpeľného mesta zapretekalo 140 bežcov v rámci podujatia Piešťany – Night City Run.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda