Priechod na Krajinskej je tmavý a nebezpečný

  • Spravodajstvo
  • 18. septembra 2014, 09:30
  • Autor:vd

Po osvetlení priechodu pre chodcov na Žilinskej ceste v Piešťanoch by sa mali kompetentní zaoberať aj ďalším nebezpečným miestom. Je ním tmavý priechod na Krajinskej ceste oproti budovy spoločnosti Chirana Prema.

V rozpočte mesta na rok 2014 však zatiaľ nie sú vyčlenené ďalšie finančné prostriedky na osvetlenie iných priechodov pre chodcov, než je ten na Žilinskej.
Dôvodom, prečo by sa mala zamerať pozornosť na Krajinskú, je ochrana chodcov, aby sa tu už nikdy nezopakovala nehoda z decembra minulého roku. Vo večerných hodinách vtedy vodič zrazil troch ľudí.
Tým, že je priecestie vnorené do priestoru zastávky, chodec už síce vojde na zebru, no na úrovni hlavnej cesty ešte nie je. Vodič, ktorý toto miesto nepozná a ide rýchlejšie, to môže vyhodnotiť inak. Nestihne zareagovať, aj keď by ho na túto situáciu mali upozorniť dopravné značky. Najväčšou slabinou tohto priechodu je však tma! Je slabo osvetlený.
Ak by mesto investíciu do neho zahrnulo do nasledujúceho rozpočtového obdobia, mohlo by sa predísť možnej tragédii. Aj na toto by mali pamätať budúci poslanci mestského zastupiteľstva, ktorí momentálne zbierajú podporné hlasy od občanov.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 38, ktoré je v predaji od 16. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda