Pri každej siedmej nehode v kraji asistoval počas leta alkohol

  • Spravodajstvo
  • 18. septembra 2014, 10:03
  • Autor:KR PZ

Polícia vyhodnotila situáciu počas letnej turistickej sezóny ako uspokojivú. V porovnaní s minulým rokom klesol nielen počet dopravných nehôd, ale takmer o polovicu aj počet usmrtených osôb. Na cestách Trnavského kraja bolo zaevidovaných 225 nehôd.

Najviac, 25, riešili policajti v okrese Trnava, 41 nehôd bolo v okresoch Galanta a v Dunajskej Strede, v okrese Piešťany 24, v okrese Skalica 23 a v okrese Hlohovec 14 nehôd. Nárast v počte nehôd zaznamenali v okresoch Galanta (+11) a Skalica (+8).
Pri nehodách bolo usmrtených šesť (-5) osôb, 24 (0) utrpelo ťažké zranenia a 111 (+5) bolo zranených ľahko. Tri osoby boli usmrtené v okrese Trnava, dve v okrese Skalica a jedna pri nehode v okrese Dunajská Streda. Ťažko zranených osôb bolo najviac zaznamenaných v okrese Dunajská Streda a Galanta (7 osôb) a v okrese Skalica (5 osôb). Polícia negatívne hodnotí nárast v okresoch Galanta (+6), Skalica (+3) a Senica (+1). Ľahko zranených osôb bolo najviac v okrese Trnava – 31. V okrese Dunajská Streda bolo 21, v Senici 20, v Galante 16, v Skalici 9, v Piešťanoch a Hlohovci 7. Nárast v počte ľahko zranených osôb bol zaznamenaný v okresoch Trnava (+9), Senica (+9), Galanta (+7) a Skalica (+1).
Pri každej siedmej nehode asistoval alkohol. Počet vodičov, ktorí spôsobili nehodu pod vplyvom alkoholu, sa oproti minulému roku zvýšil. Kým v roku 2013 ich bolo 29, teraz 31. V okrese Skalica sa situácia pri nehodách s alkoholom zmenila výrazne.
Podieľalo sa na nich až 11 vodičov a oproti vlaňajšku sa počet zvýšil o deviatich. V okrese Galanta zavinilo nehodu pod vplyvom alkoholu 10 (+6) vodičov, v okrese Senica štyria, v okrese Piešťany traja (+1), v okrese Dunajská Streda dvaja a v okrese Trnava jeden vodič. Najviac nehôd zavinili vodiči motorových vozidiel, chodci spôsobili päť nehôd, z toho štyri (+2) deti. Cyklisti zavinili šesť (-3) nehôd. Najčastejšou príčinou nehôd bolo porušenie základných povinností vodiča, nepozornosť, prirýchla jazda, nesprávna jazda cez križovatku, otáčanie a cúvanie. Vodiči by mali zvýšiť opatrnosť najmä v obciach, kde evidujeme 149 dopravných nehôd. Najrizikovejším dňom počas letných mesiacov bol štvrtok a časový interval od 12.00 do 16.00 h.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda