Najlepším floristom Piešťan je Patrik Mošon

  • Spravodajstvo
  • 18. septembra 2014, 15:08
  • Autor:sita/red

Víťazom 21. ročníka národnej súťaže vo viazaní a aranžovaní kvetov Victoria Regia sa v Piešťanoch medzi profesionálmi stal Mário Maška z kvetinárstva Orchidea v Trnave. Okrem finančnej odmeny získal aj prestížny titul Majster florista 2014. Na druhom mieste skončila Klára Franc Vavříková z českej Sázavy, tretie miesto obsadil Lukáš Valenta zo Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.

V kategórii študentov záhradníckych škôl dominoval Patrik Mošon zo Strednej odbornej školy záhradníckej v Piešťanoch, medzi žiakmi základných škôl Vanesa Bulavčaková zo ZŠ Komenského v Bánovciach nad Bebravou. Profesionáli a študenti záhradníckych škôl mali za úlohu pripraviť spomienkový veniec plný vôní jesennej záhrady, svadobnú kyticu rozkvitnutej záhrady neskorého leta, priestorovú kompozíciu na oslavu v prírode a kyticu pre matku. Súťažné práce budú vystavené až do nedele 21. septembra v piešťanskom kultúrno-spoločenskom centre Fontána. Vrcholom a divácky najatraktívnejšou časťou podujatia Victoria Regia býva kvetinové korzo, alegorický sprievod kvetinových vozov mestom. Tohtoročný sa uskutoční v sobotu 20. septembra popoludní, jeho hlavnou témou budú rozprávkové motívy. Sprievod pôjde od 14:00 od Kolonádového mosta cez Winterovu ulicu do hudobného pavilónu v mestskom parku.

Najväčšiu a najvýznamnejšiu floristickú súťaž na Slovensku Victoria Regia organizuje Stredná odborná škola záhradnícka v Piešťanoch. Koná sa pod záštitou ministerstva školstva a predsedu Trnavského samosprávneho kraja Tibora Mikuša. Informovala Eva Stručková, riaditeľka Strednej odbornej školy záhradníckej v Piešťanoch.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda