Rómovia v Prašníku nemajú po potope prikrývky ani jedlo

  • Spravodajstvo
  • 17. septembra 2014, 08:11
  • Autor:vd/sita

Z rómskej osady v obci Prašník evakuovali piešťanskí hasiči v piatok 12. septembra po desiatej hodine dopoludnia asi šesťdesiat obyvateľov. Urobili tak preventívne, pretože veľká voda, ktorá sa tadiaľ prehnala, zaplavila časť osady. Bezprostredne bolo ohrozených len dvanásť ľudí. Tí v strachu pred silným prúdom povyliezali na stoly vo svojich príbytkoch. Odtiaľ ich hasiči vynášali pomocou horolezeckej techniky. Hrozilo, že rozvodnený potok v blízkosti zatopí celú osadu.

Pracovníci obecného úradu im v kultúrnom dome ponúkli v čase evakuácie čaj, kávu a suché oblečenie. Rómovia boli pokojní a počas evakuácie rešpektovali všetky pokyny. Starosta Emil Škodáček potvrdil, že všetky rómske príbytky v zaplavenej osade sú čiernymi stavbami.
„Dopoludnia nás evakuovali a už o pol tretej sme mohli z kultúrneho domu odísť, pretože voda klesla,“ skonštatovala 17-ročná Soňa Parčiová. Vozila v kočíku bábätko a prechádzala sa s ním pozdĺž cesty pri osade.
„Bolo to strašné, nič podobné som tu ešte nezažila, a to bývam v osade už viac ako tridsať rokov,“ povedala nám matka troch detí Jana Parčiová.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 38, ktoré je v predaji od 16. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda