Krátka tradícia Krumpľových hodov v Dubovanoch sa končí

  • Spravodajstvo / Región
  • 17. septembra 2014, 09:18
  • Autor:jk

Piaty ročník úspešného podujatia si zapísal do kroniky svoje posledné riadky. Konal sa v sále dubovianskeho obecného úradu, kam v nedeľu 14. septembra gazdinky doniesli svoje výtvory.

Slovo zemiak sa počas originálnych hodov, obdobne ako každý predchádzajúci ročník, skloňovalo vo všetkých pádoch. Jediným základným pravidlom tohto podujatia totiž je, aby základnou surovinou pochutiny bola typická slovenská plodina.
Na tanierikoch „ochutnávačov“ sa vedľa seba ocitli zemiakové krokety s údeným mäsom, zemiakové tyčinky s cesnakom, zemiakový mrežovník s pečeným čajom, jednohubky s nátierkou či zemiakový kôprovník. Miestne ženy dohromady pripravili 21 vzoriek.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 38, ktoré je v predaji od 16. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Bývalý hotel v lokalite Sĺňava II, na Odborárskej ulici v obci Banka, ktorý dlhé roky chátral, vo štvrtok 26. júna…
  • 04.07.2025, 00:01
  • Spravodajstvo
Dnes je sobota 5. júla. Tento deň je Sviatkom sv. Cyrila a Metoda. Meniny má Cyril a Metod.
  • 05.07.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 4. júla. Tento deň je Medzinárodným dňom proti chovu delfínov v zajatí. Meniny má Prokop.
  • 04.07.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 5. júla 2025
Meniny má Cyril, Metod, zajtra Patrik, Patrícia