V Piešťanskom týždni 38/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 15. septembra 2014, 11:57
  • Autor:red.

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Zosunul sa svah, vyliali sa takmer všetky potoky
Prašník prekvapila päťdesiatročná voda, ktorá vyhnala obyvateľov rómskej osady z ich provizórnych príbytkov.Za dvadsaťštyri hodín tu spadlo viac ako sto milimetrov zrážok, čo bolo najviac v okolí.  Vytrvalý dážď, ktorý sa lial z oblohy od štvrtka 11. septembra spôsobil v piatok ráno podmáčanie a následný zosuv časti svahu v Prašníku.

Dcére dopichanej matky museli amputovať nohu
Šokujúca dráma, ktorú zažili obyvatelia azylového domu v Piešťanoch pripravila pätnásťročnú Sabrinu Biháriovú o nohu. Po tom, čo si ju 28 – ročný Róbert B. z Maduníc v nedeľu 7. septembra vyčkal pred kovovou bránou sociálneho zariadenia a  surovo do nej vrazil autom, museli jej nohu minulý štvrtok amputovať.

Duch vynálezcu Nikola Teslu môže spokojne spávať
Pravdepodobne za celú svoju históriu nezažila Elektráreň Piešťany taký nápor ľudí ako počas svojho znovuzrodenia. Jej slávnostné otvorenie sa konalo v utorok 9. septembra a sprevádzal ho energiou nabitý program.

Unikátna fotografia Ľudovíta Wintera
V pondelok 15. septembra uplynulo štyridsaťšesť rokov od smrti muža, ktorý bezvýznamnú obec zapísal výraznými písmenami do mapy sveta. Redakcii sa podarilo získať unikátnu, doposiaľ nikde nepublikovanú fotografiu Ľudovíta Wintera.

Najchutnejšiu kapustnicu v Trebaticiach uvarili Dolnolopašovania
Trebatice v spolupráci s miestnou jednotou dôchodcov a Mikroregiónom nad Holeškou usporiadala 8. ročník Kapustových hodov. Ani nepriaznivé počasie neubrali v sobotu 23. septembra hodovníkom z dobrej nálady. Podujatie sa konalo v areáli zdravia i v kultúrnom dome v Trebaticiach.

Krátka tradícia Krumpľových hodov v Dubovanoch končí
Piaty ročník úspešného podujatia si zapísal do kroniky svoje posledné riadky. Konal sa v sále dubovianskeho obecného úradu, kam v nedeľu 14. septembra gazdinky doniesli svoje výtvory.

Havranov povedie ako nový kapitán Tomáš Brňák
To, že káder hokejistov ŠHK 37 prešiel pred novou sezónou výraznou obmenou je už dlhšie známe, s tým však prišli i niektoré zmeny pri vodcovských funkciach. Havrani majú v novej sezóne nového kapitána i asistentov, ktorých si hráči zvolili v tajnej voľbe. Novým vodcom Piešťan bude obranca Tomáš Brňák a jeho asistentmi sú Marcel Holovič a Ján Románek.

Organizátor Slovakmana V. Baron: Piešťany majú pre triatlon veľký potenciál
Prvý augustový víkend sa v Piešťanoch uskutočnilo veľmi populárne podujatie – preteky v dlhom triatlone Slovakman 226. Tieto nesmierne náročné preteky našli už štvrtým rokom zázemie na piešťanskej Lodenici a každým rokom sa tešia väčšej obľube. Pri tejto príležitosti sme s odstupom času oslovili jedného z organizátorov Slovakmana Vladimíra Barona, ktorý čitateľom Piešťanského týždňa prezradil svoje dojmy z nedávno skončeného 12. ročníka, i aké plány majú so Slovakmanom  do budúcna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda