Vodnolyžiarski súrodenci Kičinovci na ME v úlohe organizátorov

  • Šport / Ostatné športy
  • 10. septembra 2014, 08:36
  • Autor:ak

Vynikajúci český vodný lyžiar zo sedemdesiatych rokov, majster Európy a medailista z majstrovstiev sveta František Stehno, si splnil sen zorganizovať vrcholné európske podujatie. Na pieskovom jazere v Měliciach sa v dňoch 13.-17. augusta stretli najlepší súčasní európski pretekári, aby zabojovali o tituly šampiónov kontinentu. Prišli športovci z 19 krajín, medzi nimi nechýbala reprezentácia Slovenska s Piešťancom Nikolasom Wolfom. Piešťany mali však na ME aj ďalšie zastúpenie – v organizačnom štábe pracovali súrodenci Milan a Michaela Kičinovci.

„Spolu so sestrou Michaelou sme sa prihlásili na výzvu usporiadateľa pretekov. Chceli sme sa zúčastniť príprav takéhoto veľkého podujatia, stretnúť zblízka európskych vodných lyžiarov a byť súčasťou organizačného tímu. Sestra prišla týždeň pred majstrovstvami, pomáhala na sekretariáte pretekov, pri prezentácii jazdcov, a keďže sa tiež ukázala ako dobre jazykovo pripravená, vybrali si ju rozhodcovia ako svoju pomocníčku a asistentku. Mňa pozvali už na začiatku augusta, pomáhal som pri príprave tratí, stavbe tribúny a štartovacieho móla. Prekladal som do angličtiny a francúzštiny korešpondenciu s jednotlivými národnými zväzmi, šoféroval čln v prvých tréningových dňoch a robil všetko, čo bolo potrebné v prípravnom období,“ povedal piešťanský vodný lyžiar a tentoraz člen organizačného štábu ME M. Kičin.
„Počas pretekov som mal pôvodne pôsobiť na štartovacom móle, hneď v prvý deň sa však ukázalo, že pozvaný komentátor v anglickom jazyku nezvláda svoju úlohu, a tak som od druhého dňa dostal do ruky mikrofón a komentoval som celé majstrovstvá aj záverečné vyhodnotenie v angličtine spolu s českým kolegom, vodnolyžiarom Alešom Polidorom, a posledný deň aj s profesionálnym komentátorom Českej televízie. Ohlasy na moju prácu boli pozitívne a ja sám som cítil, že som sa v tejto pozícii našiel. Určite mi k tomu pomohla istota, ktorú mám pri konverzovaní v anglickom a francúzskom jazyku, znalosť konkrétneho športu a fantastická atmosféra, ktorá podujatie sprevádzala. Na tieto dni budem mať len tie najlepšie spomienky,“ zhodnotil svoju netradičnú úlohu Piešťanec.

Slovenská reprezentácia na slávnostnom otvorení v Pardubiciach: (zľava) Nikolas Wolf, Alexander Vaško, Marek Mlýnek a Martin Bartalský.
  
Ako M. Kičin spomenul, ME vo vodnom lyžovaní za člnom sa vyznačovali skvelou atmosférou a športovcom sa darilo dosahovať výborné výsledky. Dokonca sa zľutovalo aj počasie, ktoré občas pohrozilo, ale nakoniec až do záverečného dňa športové výkony neovplyvnilo. V nedeľu sa zdvihol vietor, ktorý robil mierne problémy pri slalome mužov a hlavne pri finále skokov, ktoré už neboli také dlhé, ako by si pretekári aj diváci želali.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 37, ktoré je v predaji od 9. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela