Pobedim: Vybudovaný areál ponúka široké možnosti na športovanie

  • Spravodajstvo / Región
  • 4. septembra 2014, 08:26
  • Autor:th

Obec Pobedim ponúka na športové vyžitie široké možnosti. V posledných rokoch sa nadšencom podaril vybudovať rozsiahly areál, ktorý ponúka viacero športovísk. Šport sa v obci zameriava najmä na futbal, no svoje zastúpenia tu majú aj prvoligoví kolkári. Činné sú i miestne cvičenky, ktoré sa zúčastňujú rôznych podujatí a aj stolnotenisti by radi okúsili chuť súťažných zápasov.

Šport v Pobedime sa tak ako vo väčšine obcí zameriava na futbal. Futbalisti FK 1925 Pobedim patria pod trenčiansky futbalový zväz a nastupujú v šiestej lige. Do novej sezóny vstúpili aj s niektorými zmenami. „Trénera Jakubičku, ktorý pôsobil na svojom poste šesť rokov, nahradil hrajúci tréner Martin Krajčovič. Ďalej sme z rodinných a pracovných dôvodov uvoľnili na hosťovanie do Brunoviec dlhoročného kapitána Zervana. Káder sme doplnili o dvoch nových hráčov, no tesne pred súťažou sa v príprave zranil jeden útočník, druhý mal autonehodu a brankár, ktorý bol u nás na hosťovaní, nám oznámil, že zostáva vo svojom materskom klube. A preto, ak by mal niekto záujem vstúpiť do našich radov, bude vítaný. Veď máloktorý klub poskytne hráčom také podmienky, ako sú u nás,“ povedal tajomník klubu Miloš Miklovič.

Futbalisti Pobedima dosiahli najväčšie úspechy v 70. rokoch minulého storočia.
 
Športový areál v okolí futbalového štadióna je kvalitne vybudovaný. Nadšenci z Pobedima si postupne vybudovali zázemie, ktoré je na obecné pomery nadštandardné. Okrem hlavného ihriska sú tu na využitie aj tréningové, multifunkčné, plážové či bedmintonové ihriská. „V športovom areáli sa snažíme stále niečo zlepšovať. Naposledy pribudla v detskom kútiku voliéra s bažantom a papagájmi. Toto síce nepatrí k futbalu, ale robíme všetko, aby sa u nás každý cítil dobre,“ podotkol tajomník klubu.
V areáli je takisto telocvičňa, kde si mládež, ale aj dospelí chodia zahrať stolný tenis. Nadšenci tohto športu uvažujú o prihlásení sa do stolnotenisovej súťaže. „Veľký problém nám robí vykurovanie tohto veľkého objektu, preto rozmýšľame nad novým, lacnejším a účinnejším vykurovaním. Ak sa bude v telocvični kúriť, radi poskytneme tento priestor aj cvičenkám TJ Sokol Pobedim,“ uviedol M. Miklovič.
Miestne cvičenky sa už dlhé roky venujú cvičeniu pri hudbe a chodia aj na všesokolské zlety. „Naposledy sa ho naše dievčatá, ženy a babičky zúčastnili pred dvomi rokmi v Prahe na štadióne Slávie v Synot aréne a pred piatimi rokmi sa cvičilo na Slovensku v Trenčíne. Každoročne sú cvičenky Sokola pozývané aj do zahraničia. Nedávno do Švajčiarska, ale z finančných dôvodov sa výletu cvičenky nemohli zúčastniť,“ poznamenal M. Miklovič.
V tesnej blízkosti futbalového areálu sa nachádza aj štvordráhová kolkáreň, ktorú si kolkári prednedávnom svojpomocne zrenovovali a zmodernizovali. Otestovali ju na turnajoch dorastencov a mužov, ktorých sa zúčastnili českí kolkári z Valašského Meziříči, Pelhřimova či Vracova. Kolkári takisto pôsobia aj v súťaži, hrajú západnú skupinu prvej ligy. Okrem nich hrajú súťažne aj dorastenci KK Pobedim a tento šport má v obci budúcnosť.
Cvičenky TJ Sokol reprezentujú obec na rôznych podujatiach, aj v zahraničí.
 
A aké majú v obci plány do budúcnosti? „Pre fanúšikov, ktorí sa nezúčastnia zápasov, pripravujeme online vysielanie. Náš štadión bude 24 hodín monitorovaný kamerami a vysielaný naživo na našej webovej stránke. Taktiež plánujeme nové striedačky pre náhradníkov a trénerov, ktoré budú spĺňať všetky futbalové kritériá. No a už teraz nás zamestnáva príprava programu na budúcoročné oslavy deväťdesiateho výročia založenia futbalu v Pobedime,“ dodal M. Miklovič.
V Pobedime sa venujú aj menej tradičným športom. Miestni hasiči sa pravidelne zúčastňujú rôznych súťaží a celkom sa im darí. Taktiež tu má zastúpenie kynologický klub, kde sa nadšenci poctivo venujú svojim štvornohým miláčikom.

Viac o mládeži a histórii športu v Pobedime sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 36, ktoré je v predaji od 2. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel