Vodnopóloví veteráni Kajlich a Kolárik majstrami sveta

  • Vodné pólo / Šport
  • 3. septembra 2014, 15:43
  • Autor:th

Piešťanskí veteráni vo vodnom póle Ivan Kolárik a Anton „Anti“ Kajlich získali na majstrovstvách sveta veteránov v kanadskom Montreale (27. 7. – 2. 8.) zlaté medaily. Kolárik s Kajlichom boli totiž súčasťou tímu internacionálov nad 70 rokov H2Oldies USA.

A. Kajlich a I. Kolárik sa stali majstrami sveta vôbec v historicky prvej skupine hráčov nad 70 rokov. Vekový priemer tímu internacionálov H2Oldies USA bol 72,5 roka.
„Moje komplimenty patria všetkým oldies hráčom, ktorí majú aj napriek svojmu veku stále elán a energiu športovať. Taktiež by som chcel vyzdvihnúť Ivana Kolárika a jeho diaľkové strely, keď na majstrovstvách premenil šesť zo šiestich pokusov. Všetko to boli strely z našej polovice do pravého horného rohu brány. Niečo podobné som za 60 rokov pri vodnom póle nezažil,“ vyjadril poklonu všetkým veteránom i svojmu kolegovi z Piešťan brankár A. Kajlich. Ten bol v minulosti hráčom vodného póla na americkej univerzite v Berkeley a tiež dlhoročným členom národného tímu Československa. I. Kolárik bol taktiež reprezentantom Československa vo vodnom póle, dokonca sa stal národným šampiónom v triatlone.
Okrem Piešťancov sa v tíme internacionálov objavili aj ďalšie osobnosti, ktoré sa počas športovej i profesijnej kariéry venovali športu na najvyššej úrovni. Niektorí sa dokonca zúčastnili olympijských hier, iní dlhé roky pôsobili na prestížnych amerických univerzitách či v iných odvetviach. V zostave bol taktiež Jaroslav Novák, doktor, ktorý bol rovnako ako Piešťanci reprezentantom Československa.
Zostava H2Oldies USA: Anton „Anti” Kajlich (71), Ivan Kolárik (71), Jaroslav Novák (73), Ron Koehler (70), Richard „Dick” Douglas (72), Alden „Al” Doesburg (73), Charles „Chick” McIlroy (76), Kenneth „Pete” Pettigrew (72), Alan Stuart Humphreys (71), Daniel Drown (72), Ralph Whitney (78), George Stransky (70)

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 36, ktoré je v predaji od 2. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín