Vodnopólisti KVP ovládli Kúpeľný pohár

  • Vodné pólo / Šport
  • 3. septembra 2014, 08:41
  • Autor:R. Chlpek

Na piešťanskom kúpalisku Eva sa v dňoch 22.-23. augusta uskutočnil medzinárodný vodnopólový turnaj mužov pod názvom Kúpeľný pohár. Pozvanie prijali vodní pólisti Slávie PU Prešov, PVK Vrútky a rakúske družstvo IWV Viedeň. Piešťanským pólistom KVP Kúpele sa turnaj vydaril, vyhrali všetky tri zápasy a skončili na prvom mieste.

V úvodnom stretnutí sa zverenci trénera Martina Berlanského stretli s Vrútkami. Prvá štvrtina sa skončila nerozhodne 2:2. O víťazstve hráčov Kúpeľov rozhodla druhá štvrtina, keď v rozpätí 14. a 16. minúty strelili štyri góly a štvrtinu vyhrali v pomere 5:1. Tretia časť sa skončila opäť nerozhodne 2:2, poslednú vyhrali Piešťanci 2:1 a celkovo sa tešili z víťazstva 11:6. Strelecky sa presadil päťgólový Pieter, tri góly dal J. Berlanský a raz sa presadili Polák, Baranovič a Kalnický.
V druhom stretnutí proti Prešovu vyhrávali hráči KVP v polovici zápasu už 6:1 a do konca už len kontrolovali jeho priebeh a tešili sa z víťazstva 11:6. Góly KVP: Polák a Stančík po 3, Filo a Pieter po 2, Baranovič.
V poslednom dueli sa piešťanskí pólisti stretli v súboji o celkové víťazstvo na turnaji s mužstvom Viedne. V 6. min prehrávali hráči Kúpeľov už 0:2, ale šnúrou piatich gólov otočili vývoj zápasu na 5:2. Tento obrat sa ukázal ako rozhodujúci. Trojgólové vedenie si Piešťanci strážili až do polovice poslednej štvrtiny, keď Viedeň znížila na rozdiel jedného gólu, ale Radovan Pieter zvýšil na 10:8 pre Piešťany. Viedenčania 27 sekúnd pred koncom zápasu už len upravili na konečných 9:10 a piešťanskí pólisti sa tešili z celkového víťazstva na turnaji. Góly KVP: Pieter 5, Filo 2, Polák, J. Berlanský, Adamkovič.
Najlepším strelcom Kúpeľného pohára sa stal hráč Piešťan Pieter, cenu pre najlepšieho brankára získal prešovský Soták.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 35, ktoré je v predaji od 2. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav