ŠHK 37 bez juniorky i trénera Klementa!

  • Hokej / Šport
  • 28. augusta 2014, 09:14
  • Autor:T. Horký

V hokejovom klube ŠHK 37 Piešťany sa budú musieť v nasledujúcej sezóne zaobísť bez družstva juniorov, ktoré muselo vedenie odhlásiť zo súťaže, nakoľko v kádri nefiguroval dostatočný počet hráčov. Piešťanský klub opustil aj dlhoročný tréner mužov Milan Klement, ktorý mal byť šéftrénerom mládeže, no rozhodol sa pre zahraničný angažmán.

V juniorskom tíme vznikla situácia, keď malo niekoľko hráčov zdravotné problémy, podaktorí odišli študovať na vysoké školy či začali pracovať. V základom kádri tak zostal malý počet hráčov, ktorý bol neúnosný, aby juniorka vôbec fungovala. „Hľadali sme rôzne možnosti, chceli sme doplniť družstvo hráčmi z iných tímov, no domácich chlapcov bolo tak málo, že by bolo veľmi zložité pravidelné fungovanie tréningového procesu i dochádzky na zápasy. Z toho dôvodu sme po dlhom rozhodovaní dospeli k tomu, že juniorku pre budúcu sezónu zrušíme a odhlásime ju zo súťaže,“ vysvetlil situáciu v juniorskom tíme generálny manažér ŠHK 37 Jaroslav Laifer.
„Samozrejme, budeme pracovať na tom, aby družstvo aj naďalej fungovalo. Hráčom, ktorí boli ochotní zotrvať a teraz sa ocitli bez pôsobiska, chceme pomôcť nájsť klub, aby mohli aj naďalej hrávať. Jednáme s Trnavou, Topoľčanmi a Nitrou, ktorí by im boli ochotní dať priestor. Takisto by sme v ďalšej sezóne chceli vytiahnuť najlepších z dorastu. Toto družstvo vyzerá tento rok veľmi dobre a veľa hráčov by mohlo tvoriť základ budúcej juniorky. V tejto sezóne sa dorast bude pokúšať o postup do extraligy, pretože aby bol vytvorený plynulejší prechod z mládežníckych družstiev do áčka, potrebujeme mať dorastencov alebo juniorku v extralige,“ dodal.
Z Piešťan odchádza aj tréner M. Klement, ktorý po minulej sezóne skončil pri mužstve seniorov a rozhodol sa prejsť k mládeži. Do funkcie šéftrénera mládeže a trénera dorastu aj nastúpil, no v závere letnej prípravy sa rozhodol prijať ponuku z ruského Sachalinu, kde bude rovnako pôsobiť pri mládeži. „Po minulej sezóne, keď M. Klement avizoval koniec u mužov, sme sa dohodli, že prejde k našej mládeži, bude jej šéftrénerom a povedie dorast. Tréner aj začal letnú prípravu, poctivo sa chlapcom venoval, no v jej závere dostal ponuku, ktorá sa neodmieta. Tréner Sitár ho totiž zavolal, aby mu robil asistenta v ruskom Sachaline a Milan túto ponuku prijal. Podľa jeho slov sa mu odchádzalo ťažko, no rozišli sme sa v dobrom. Vieme, že to preňho bola dobrá príležitosť,“ povedal J. Laifer na margo odchodu trénera Klementa.
Na jeho miesto sa vedeniu ŠHK 37 podarilo zohnať skúseného trénera Miroslava Nemčeka, ktorý bude mať za úlohu pozdvihnúť úroveň mládežníckeho hokeja v Piešťanoch. „Zohnať kvalitného trénera bolo ťažké, no nakoniec sa nám podarilo angažovať M. Nemčeka, ktorý má skúsenosti s mládežníckym hokejom v Dubnici nad Váhom či Banskej Bystrici. Bude šéftrénerom mládeže a povedie dorast, kde mu bude robiť asistenta domáci Róbert Parádi. Veríme, že sme vybrali správne a naša mládež bude napredovať,“ uviedol generálny manažér.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 35, ktoré je v predaji od 26. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia