Babačov postup zo štvrťfinále medzi tucet najlepších

  • Veslovanie / Šport
  • 27. augusta 2014, 16:02
  • Autor:sita/red

Slovenský reprezentant vo veslovaní Lukáš Babač si naďalej drží na majstrovstvách sveta v holandskom Amsterdame (24. – 31. 8. 2014) nádej na medailové umiestnie. Ďalším predpokladom k tomu bolo zvládnutie stredajšieho štvrťfinále v mužskom skife ľahkých váh. Dvadsaťdeväťročný člen VK Sĺňava Piešťany úlohu splnil, keď v štvrtej štvrťfinálovej jazde obsadil 3. priečku a už sa môže pripravovať na semifinálovú výzvu.

Babač sa od začiatku držal v prvej trojke, ktorá mala istotu postupu do A/B-semifinále. Na úvodnom medzičase na 500 m i v polovici dvojkilometrovej trate bol druhý, potom klesol o jedno miesto a v závere odolal náporu mohutne finušujúceho Damiena Piquerasa a udržal si poslednú postupovú pozíciu v tomto štvrťfinále. Pred štvrtým Francúzom mal napokon v cieli k dobru 0,38 s. Jediný slovenský zástupca na šampionáte má už istotu umiestnenia v najlepšom tucte.

Babač, ktorý je strieborným medailistom z MS 2010 v novozélandskom Karapire, bude na amsterdamskom kanáli bojovať o účasť v A-finále vo štvrtok popoludní. Reprezentant SR figuruje v štartovej listine druhej semifinálovej jazdy a jeho súpermi budú Brit Lee-Green, Švajčiar Schmid, Hartig z Nemecka, Fraga z Portugalska a Japonec Nakano.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián