Rybárikovej jazdu zastavila až Kvitová vo finále

  • Šport / Tenis
  • 26. augusta 2014, 11:10
  • Autor:sita

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková si do zbierky úspechov piaty turnajový titul z hlavného ženského okruhu zatiaľ nepripísala. V sobotňajšom finále dvojhry na turnaji WTA v americkom New Havene nenasadená Piešťanka nestačila na turnajovú dvojku z Česka Petru Kvitovú a podľahla jej za 69 minút 4:6, 2:6.

„Bol to pre mňa veľmi ťažký zápas, lebo v semifinále som si natiahla slabinu na nohe a v noci som takmer nespala od bolesti. Na rozohrávke som ešte nevedela, či vôbec nastúpim na finále, ale fyzioterapeuti ma zatejpovali a dostala som lieky proti bolesti. Musím povedať, že ma to limitovalo, ale Petra hrala výborne, víťazstvo si zaslúži,“ referovala po finále Rybáriková. K herným činnostiam, kde nemohla ukázať sto percent svojich možností, slovenská hráčka doplnila: „Dobre som podávala, ale pohyb bol naozaj slabší. Zvyčajne využívam došmykovanie k loptám, ale teraz som to vypúšťala. V rámci možností som však odohrala dobrý zápas, ale nehovorím, že ak by som bola zdravotne v poriadku, tak by som Petru zdolala. Ona odohrala nielen tento duel, ale celý týždeň na vysokej úrovni. Je to pravá šampiónka,“ dodala Piešťanka.
Pre 25-ročnú M. Rybárikovú to bolo šieste finále na okruhu WTA, jej aktualizovaná bilancia je štyri víťazstvá – dve prehry. Proti o 17 mesiacov mladšej už dvojnásobnej wimbledonskej šampiónke Kvitovej odohrala piaty zápas a zaznamenala štvrtú prehru. V kariére ju zdolala iba vo finále turnaja ITF v máji 2011 v Prahe.
„Chcem pogratulovať Petre k víťazstvu. Hrala výborne, je šampiónka na kurte aj skvelý človek. Ja mám za sebou tiež vydarený týždeň s dobrými výsledkami. Najväčšie poďakovanie za finále patrí môjmu trénerovi Martinovi Ležákovi, s ktorým sme začali spoluprácu len pred niekoľkými týždňami,“ uviedla ešte na slávnostnej ceremónii po finále Rybáriková. „Snažila som sa od začiatku tlačiť súperku, ale občas som stratila koncentráciu a pokazila posledný úder. Veľmi dôležité bolo, že som ju dokázala brejknúť v koncovke prvého setu na 6:4 a to ma upokojilo. Dnes si ešte budem užívať tento titul, ale od zajtra som už mysľou na US Open,“ cituje víťaznú Kvitovú server ženskej tenisovej asociácie WTA. Piešťanská tenistka M. Rybáriková si za svoje počínanie na turnaji pripíše prémiu 64 000 dolárov a 305 bodov do rebríčka. Zo 68. miesta by tak mala poskočiť do najlepšej päťdesiatky.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda