Pelech bezdomovcov z Teplickej konečne zmizol

  • Spravodajstvo
  • 26. augusta 2014, 09:43
  • Autor:vd

Z bývalej školskej jedálne na rohu Teplickej a Meštianskej ulice v Piešťanoch zmizol počas uplynulého víkendu pelech bezdomovcov. Nový majiteľ, ktorý budovu s priľahlým pozemkom kúpil od Vietnamca Nguyen Huu Nhiema z Bratislavy, ešte v piatok 22. augusta budil jedného z troch mužov, ktorí tu prespávali na hromade odpadkov. Všade bolo cítiť zápach hniloby a kvasných procesov.

Na dvore boli hromady plastových fliaš z lacného vína. V každej z miestností sa na podlahe týčili hŕby handier, plechovíc, kartónových obalov a fliaš. „Dnes sme pristavili kontajnery a vytriedili plastové fľaše od sklených,“ povedal Piešťanskému týždňu minulý piatok nový majiteľ objektu. Svoje meno nechcel zverejniť. „Pracujeme tu od rána siedmi a za sebou vidíme len časť roboty. Dali sme sa na to a verím, že cez víkend to všetko vyčistíme. Odhadujem to na sedem plných veľkokapacitných kontajnerov.“
Pracovníci odstránia bránu a oplotenie, vybudujú parkovacie priestory, vymenia okná a dvere a prispôsobia interiér. Stavebné práce chcú stihnúť do októbra, keď bude ešte uzavretá Meštianska ulica. Novú prevádzku plánujú otvoriť pred Vianocami. Bývalú jedáleň chce nový vlastník prestavať na obchodnú prevádzku.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 35, ktoré je v predaji od 26. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda