Audítori hodnotili hospodárenie mesta

  • Spravodajstvo
  • 26. augusta 2014, 14:59
  • Autor:MsÚ/red

Skupina vládnych audítorov zo Správy finančnej kontroly Bratislava dva mesiace hodnotila hospodárnosť, efektívnosť, účinnosť a účelnosť pri hospodárení s prostriedkami, ktoré boli poskytnuté mestu Piešťany zo štátneho rozpočtu. Bolo to za obdobie rokov 2011 až 2013. Súčasťou auditu bola aj kontrola dodržiavania zákona o verejnom obstarávaní, správny odvod výnosov či dostupnosť a úplnosť informácií o finančných operáciách.

Audítori teda kontrolovali správne využitie prídelov zo štátneho rozpočtu. Keď sa k činnostiam prirátajú aktivity typu sčítanie obyvateľov, domov, bytov, dotácie na voľby, príspevky z úradu vlády na konkrétne projekty a podpora sociálnych služieb, vyjde, že Slovenská republika poskytla Piešťanoch za tri roky takmer 10 miliónov eur. Z toho viac ako 7,5 milióna išlo na základné a materské školy.
„Vládny audit dopadol pre naše mesto pozitívne, jednoznačne sa prejavili výsledky dlhodobej systematickej práce. Za posledné obdobie je to štvrtá kontrola, ktorá dopadla pre mesto na výbornú. Predchádzali jej kontrola z Najvyššieho kontrolného úradu, kontrola na efektívne čerpanie a nakladanie s finančnými zdrojmi z fondov Európskej únie a kontrola dodržiavania bezpečnostných predpisov. Preto patrí moje poďakovanie aj všetkým zamestnancom mesta,“ povedal po zoznámení sa s výsledkami kontroly primátor Remo Cicutto.
Pri množstve účtovných operácií kontrolóri prišli na jednu chybu, ktorú sami ohodnotili ako nedostatok s nízkou závažnosťou. Mesto sa oneskorilo s vrátením nevyčerpaných finančných prostriedkov na voľby do vyšších územných celkov v roku 2013 o desať dní.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana