V Piešťanskom týždni 35/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 25. augusta 2014, 15:11
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Do otvorenia mosta zostávajú hodiny
Krajinský most v Piešťanoch otvoria s najväčšou pravdepodobnosťou v plánovanom termíne. Len zoskupenie mimoriadne nepriaznivých okolností by ho mohli ohroziť. Túto nedeľu o 14-tej hodine popoludní by po zrekonštruovanej komunikácii mali prejsť prvé vozidlá. 
Zmizol pelech bezdomovcov z Teplickej ulice

Z bývalej školskej jedálne na rohu Teplickej a Meštianskej ulice v Piešťanoch zmizol počas uplynulého víkendu pelech bezdomovcov. Nový majiteľ, ktorý budovu s priľahlým pozemkom kúpil od Vietnamca Nguyen Huu Nhiema z Bratislavy ešte v piatok 22. augusta budil jedného z troch mužov, ktorí tu prespávali na hromade odpadkov. Všade bolo cítiť zápach hniloby, kvasných procesov a výkalov.
Ani daždivé počasie neodradilo ľudí od večernej jazdy mestom

Obyvatelia a zástancovia zdravého životného štýlu mali rande s Piešťanmi. V nedeľu 24. augusta sa uskutočnil štvrtý ročník podujatia PN – inline. Aj napriek daždivému počasiu sa Námestie slobody zaplnilo ľuďmi, ktorí obľubujú jazdu na dvojkolesových bezmotorových tátošoch alebo využívajú inline korčule na vlastný pohon.
Kúpeľná babička oslávila osemdesiat rokov fungovania

Piešťanské kúpalisko Eva si pripomenulo osemdesiat rokov fungovania. V sobotu 23. augusta organizátori pripravili celodenný program pri vynovených bazénoch. Večer si ľudia užili hudobný program a mohli si vypočuť rozprávanie o histórii tohto miesta. Stretnutie však trošku potrápil večerný dážď.
Ak sa zruší železnica, cyklochodník bude lacnejší

Z Piešťan do Vrbového by sa ľudia mohli v budúcnosti dostať bezpečne na bicykli. Otázkou je, kadiaľ by cyklotrasa viedla. Aj preto starostovia a primátori štyroch dotknutých obcí – Piešťan, Vrbového, Trebatíc a Krakovian dali vypracovať štúdiu, ktorá zvažuje dva varianty cyklocestičky.  Lacnejší by mal za následok zrušenie historickej železničnej trate. Drahší a náročnejší by viedol popri koľajniciach.
V Ratnovciach vyvážajú nebožtíkov lanovkou
Stoosemnásť schodov nachádzajúcich sa v Ratnovciach nevedie do neba, ale k miestnemu kostolu a cintorínu. Obec sa môže popýšiť raritou, akú na Slovensku pravdepodobne nikde inde nenájdete. Je ňou akási lanovka alebo výťah, ktorý pohodlne a bez ľudského úsilia vyvezie telo nebožtíka až k miestu posledného odpočinku.

Rybárikovej jazdu zastavila až Kvitová vo finále
Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková si zatiaľ nepripísala do zbierky úspechov piaty turnajový titul z hlavného ženského okruhu. V sobotňajšom finále dvojhry na turnaji WTA v americkom New Havene nenasadená Rybáriková nestačila na turnajovú dvojku z Česka Petru Kvitovú a podľahla jej za 69 minút 4:6, 2:6.

ŠHK 37 v budúcej sezóne bez juniorky i trénera Klementa
V hokejovom klube ŠHK 37 Piešťany sa budú musieť v nasledujúcej sezóne zaobísť bez družstva juniorov, ktoré muselo vedenie klubu odhlásiť zo súťaže, nakoľko v kádri nefiguroval dostatočný počet hráčov. Piešťanský klub opustil aj dlhoročný tréner mužov Milan Klement, ktorý mal byť šéftrénerom mládeže, no rozhodol sa vyskúšať si zahraničný angažmán.

V Chtelnici padli v závere stretnutia štyri góly, Prašník takmer preváhal trojgólový náskok
Regionálne futbalové súťaže pokračovali ďalším kolom a opäť nebola núdza o zaujímavé zápasy.  V oblastnej súťaži sa odohralo viacero prestreliek. V stretnutí Chtelnica – Ostrov padli dokonca v posledných minútach štyri góly, no domáci napokon vyhrali 4:3. Prašník síce viedol 3:0, no Banka stihla vyrovnať a o víťazstve Prašníka rozhodol gól v poslednej minúte. Dobre si počínali aj Šterusy, ktoré dokázali zvíťaziť v Nižnej 5:0.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela