Čajky sa pripravujú na svoju tretiu basketbalovú sezónu

  • Šport / Basketbal
  • 20. augusta 2014, 12:01
  • Autor:P. Sedláček

Po úspešnej sezóne, keď Piešťanské Čajky obsadili v slovenskej extralige žien skvelé tretie miesto a nestratili sa ani v európskych súťažiach, odštartovali basketbalistky prípravu na ďalšiu sezónu. Počas nej absolvujú niekoľko sústredení i turnajov, ktoré im majú dať potrebný základ pre ďalšie úspešné vystupovanie v súťažiach.

Po júlovom individuálnom tréningovom pláne sa od 3. do 8. augusta Čajky zúčastnili sústredenia na Štrbskom Plese. Po krátkom voľne nastúpili na ďalšie sústredenie od 11. do 22. augusta, ktoré prebieha v Starej Turej. Potom budú dievčatá trénovať doma. Pokračovať budú od 5. do 7. septembra medzinárodným turnajom v Piešťanoch O putovný pohár primátora mesta za účasti majstra Slovenska Good Angels Košice, VŠ Praha a Sokola Hradec Králové. Zúčastnia sa aj turnajov v Hradci Králové (19.-21. 9), v Prahe (26.- 29. 9.) a nakoniec v Košiciach (3.-5. 10.). Začiatok extraligy je plánovaný na sobotu 11. októbra o 18.00 h proti Cassovii Košice.
Pod vedením trénera Martina Pospíšila a jeho asistentky Bronislavy Borovičkovej trénujú už známe hráčky Petra Bartánusová, Nikola Dudášová, Romana Stehlíková, Michaela Zentková, Lucia Krč-Turbová, Tamara Tatham, Laura Horvátová, Mária Felixová, Kateřina Bartoňová, i nové tváre Michaela Balážová, talentovaná hráčka zo Zvolena, odchovankyňa Starej Turej Ema Mihaljevičová a reprezentantka do 20 rokov Tereza Páleníková z Petržalky. Do plného tréningu sa po operácii achilovky zapojí Zuzana Pilátová asi až v januári, podobne aj Marta Páleníková po operácii kolena asi v decembri.
V drese Čajok už nebudú hrávať Angelika Oravcová (Spišská Nová Ves), Jana Minčíková (Good Angels Košice), Alexandra Baburová (Ružomberok/Spišská Nová Ves), Michaela Stanková (Wupertal – Nemecko) a Barbora Fabianová, ktorá skončila aktívnu činnosť a popri práci je asistentkou trénera kadetiek v Starej Turej. Laura Dubeňová odchádza na hosťovanie, zrejme do Petržalky.
V Piešťanoch nie sú len veľké Čajky, ale aj malé, budúce basketbalistky – Piešťanské Čajočky, ktoré trénujú pod vedením Dobroslava Luptáka a na jeseň by mali hrať súťaž za staršie mini aj mladšie mini. Pre budúcu sezónu by sa malo pripravovať tiež družstvo prípravky. Do súťaže o majstra Slovenska sú zapojené aj kadetky BKM Piešťany, ktoré bude hrať dorasteneckú ligu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 34, ktoré je v predaji od 19. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava