Na priechod pri Bille namontujú svietidlá

  • Spravodajstvo
  • 19. augusta 2014, 10:44
  • Autor:MsÚ

V Piešťanoch za posledné tri roky zaevidovali viac ako 1500 dopravných nehôd, pričom až štyridsať percent z nich vzniklo na priechodoch pre chodcov. Tie totiž nie sú riadne alebo aj vôbec osvetlené.

Nadácia Allianz vyhlásila v apríli tohto roku výzvu na poskytnutie grantu v rámci zvýšenia bezpečnosti pre motoristov i chodcov na cestách. Organizácia sa rozhodla podporiť sumou tisíc eur 30 projektov z rôznych miest Slovenska. Tie mali byť zamerané na osadenie meračov rýchlosti pri vjazde do obce, na rekonštrukciu alebo vybudovanie priechodov pre chodcov či spomaľovačov rýchlosti. Piešťany sa zapojili do výzvy s projektom Aby boli deti v bezpečí aj na cestách. „Zámerom projektu je zabezpečenie osvetlenia priechodu pre chodcov na ceste prvej triedy
medzi nákupným centrom Billa a križovatkou pri Pažitskom moste na Žilinskej ceste. Zvýši sa tak bezpečnosť chodcov, najmä detí a študentov na tomto frekventovanom úseku,“ vysvetlila Jana Hlaváčová z referátu stratégie radnice. Cez priechod denne prejdú stovky žiakov Základnej školy na Mojmírovej ulici a študentov Strednej školy obchodu a služieb. Nadácia zaradila projekt mesta medzi tridsiatku podporených. Radnica k tisíc eurám pridala z rozpočtu šesťtisíc eur, a tak do začiatku školského roka budú na priechod namontované dve svietidlá Futurlux Led.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard