Kanada zničila český sen a opäť ovládla memoriál

  • Hokej / Šport
  • 19. augusta 2014, 13:00
  • Autor:J. Vrábel/(th)

najprestížnejšieho turnaja osemnásťročných hokejových reprezentácií na svete. V deň desiateho výročia úmrtia legendárneho hokejistu i trénera I. Hlinku sa víťazom turnaja stali opäť Kanaďania, ktorí vo finále zdolali prekvapujúceho finalistu Českú republiku 6:2. Tretie miesto získali hráči USA, ktorí v Piešťanoch zdolali Švédov 5:4 po predĺžení.

Mladí českí hráči chceli vo finále v Břeclavi prerušiť hegemóniu Kanady, ale nepodarilo sa im to. Javorové listy vyhrali suverénne aj finálový zápas 6:2 a stali sa po šestnásty raz víťazmi. Absolutórium si však zaslúžia aj českí reprezentanti, minuloroční vicemajstri sveta, ktorí dokazujú, že mládežnícky hokej je v ich krajine na vzostupe.
Zápas o tretie miesto v Piešťanoch bol zaujímavý tým, že Švédi viedli už 2:0, no americkí hráči strhli vedenie na svoju stranu v pomere 4:2. Severania však v predposlednej minúte vyrovnali a vynútili si predĺženie. V čase 64:03 zaistil Yan hráčom so zámoria tretie miesto.
Slovenskí reprezentanti na turnaji absolútne prepadli. Nedokázali zvíťaziť ani v jednom zo stretnutí v základnej „piešťanskej“ skupine, keď podľahli Švédsku 1:6, Švajčiarsku 1:3 a Kanade 1:5. V piatkovom súboji o siedme miesto prehrali s Ruskom 2:5 a skončili na beznádejnom poslednom mieste.

Legendárny hokejista Steve Yzerman sa objavil na piešťanskom štadióne.
  
To, že išlo o najprestížnejší turnaj hokejistov do 18 rokov, dokazovalo aj veľké množstvo skautov, ktorí si plnili poznámkami svoje počítače a v hľadáčiku im zostalo určite veľa nádejných talentovaných hráčov. V piešťanskom hľadisku bolo vidieť bývalých hráčov NHL, ktorí sa v súčasnosti venujú hľadaniu talentov. Na tribúnu Easton arény si našli cestu bývalí hokejisti ako František Musil, Oto Haščák či v neposlednom rade svetová legenda Steve Yzerman, v súčasnosti generálny manažér Tampy Bay Lightning.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 34, ktoré je v predaji od 19. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard