Derby: Vrbové pokorilo Piešťany 2:1

  • Šport / Futbal
  • 19. augusta 2014, 13:26
  • Autor:P. Sedláček

V treťom kole tretej futbalovej ligy, skupina západ, na seba narazili obaja zástupcovia piešťanského regiónu. V sobotnom derby zápase si zmerali sily domáce MFK Vrbové a PFK Piešťany. Vo vyrovnanom stretnutí sa napokon z víťazstva 2:1 tešili domáci, ktorí o ňom rozhodli až v závere.

Od začiatku sa hral aktívny futbal s miernou prevahou Vrbovčanov. V 7. min zahrával roh domáci Kováč, jeho center však Sarr hlavou zakončil nepresne. Na opačnej strane, o päť minút neskôr, zakončil centrovanú loptu na roh malého vápna nepresne Jelšic. Domáci Kováč v 17. min vystrelil asi z 20 metrov, brankár PFK Nemček však na dvakrát zachránil. O dve minúty Sarr vysunul Kováča po pravej strane, jeho center ale obrana hostí hlavou odvrátila na roh. Neskôr domáci Labuda vystrelil spoza šestnástky, ale nenamieril dobre. Potom Kováč unikol po pravej strane, nebezpečne nacentroval, no Valla odkopol na roh.
Piešťany sa dostali v 25. min k pokutovému územiu, stopér Ďuračka fauloval a nariadený priamy kop hlavou zasiahol M. Hrnčár a lopta sa dostala k brankárovi Dovičovičovi. V 28. min sa zastreľoval Kováč, keď z uhla pokutového územia nemieril presne. Vynahradil si to však o dve minúty, keď centrovanú loptu od Bočka poslal hlavou do siete – 1:0. Do polčasu sa nič nezmenilo a na prestávku odchádzali spokojnejší domáci hráči s tesným vedením.
Po zmene strán, v 55. min, striedajúci Vrbovčan Čáp pekne potiahol po pravej strane a zacentroval na Kováča, no ten pod tlakom vybojoval len roh. Neskôr to z diaľky skúšal Andrísek, ale jeho strela minula cieľ. Potom mal dvakrát šancu Čáp, najprv sa zoči-voči dostal pred Nemčeka, ktorý ho vychytal, podobne dopadol aj pri druhej akcii. Potom prišli chvíle hostí, keď im domáci akoby ponúkali šancu na vyrovnanie. Hráči PFK kopali roh, centrovanú loptu do pokutového územia domáca obrana nakrátko odvrátila, ale k odrazenej lopte sa dostal najskúsenejší hráč hostí Erik Hrnčár a nekompromisne vyrovnal na 1:1. Obe mužstvá sa snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale Labuda ani Jelšic gól nestrelili. Neskôr kopali hostia roh, ale bez ohrozenia Dovičoviča. Keď už sa zdalo, že zápas sa skončí nerozhodne, k nakopnutej lopte pred pokutovým územím sa dostal asi najlepší hráč Vrbovčanov Sarr a ponad vybehnutého brankára vsietil gól – 2:1. Ešte za nerozhodného stavu došlo v 84. min k striedaniu piešťanského hráča Jelšica, ktorý v minulosti dlhší čas hrával za Vrbové a diváci ho odmenili zaslúžením potleskom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard