V Piešťanskom týždni 34/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 18. augusta 2014, 14:06
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Vodič dodávky  idúci z festivalu Grape na seba strhol obrovský kontajner
Piešťanskí hasiči vyrážali v uplynulom týždni k ôsmim výjazdom. Hasili požiare suchej trávy aj odpadu, zachraňovali zdemolovanú dodávku na piešťanskom letisku aj zapadnutý autobus na Lodenici a asistovali aj pri dopravnej nehode v Trebaticiach.

Štyridsať oživených mŕtvol sa prešlo mestom
Scéna ako z hororu sa pri pohľade na prechádzajúcu skupinku mladých ľudí naskytla nejednému Piešťancovi, či návštevníkovi mesta. V sobotu 16.augusta sa podvečerným mestom prechádzali oživené mŕtvoly.

Farár M. Ondrejka: Ľudia ma obdarovali srdečnosťou a úsmevom
Na postoch oboch piešťanských farností pred mesiacom nastala zmena. Kľúče od farnosti sv. Štefana prebral kňaz Marián Ondrejka. Od nového školského roka bude zastávať post riaditeľa cirkevnej školy. Pochádza z neďalekej Myjavy, pôsobil napríklad vo farnosti sv. Mikuláša v Trnave, ako duchovný správca v Leopoldove, ale aj v Majcichove, Kuchyni či Hlohovci. Piešťanský týždeň položil novému farárovi niekoľko otázok.

Hody Trebatice – maximum hudby a zábavy  
Keď sa povedia hody, v Trebaticiach toto slovo naberá špeciálny význam. Ako každý rok na motokárovej dráhe čakalo počas piatka a soboty na návštevníkov okrem vystúpení hudobných skupín množstvo atrakcií v  podobe kolotočov a pre odvážlivcov dokonca bungee jumping. Pre menej statočných boli prichystané stánky plné dobrého jedla a pitia.

Vrbové je v patovej situácii, na súde leží spor medzi ním a štátom 
Rekonštrukcia kruhovej sály Kultúrneho domu vo Vrbovom, ktorá je už takmer dva roky po zrútení sa strechy otvorená poveternostným vplyvom, zostáva naďalej v nedohľadne. Napriek skutočnosti, že mesto Vrbové je vlastníkom objektu,  s opravou nemôže ani len začať. Mesto sa ešte 19. marca odvolalo voči platobnému rozkazu, ktorým mu súd nariadil zaplatiť za nájom pozemku pod kultúrnym domom 9361 eur. Odvtedy sa veci nepohli ani o krok.
Madunice: Loptou z cibule sa zapísali medzi rekordy

Maduničania dokázali, že cibuľa a samba sa môžu originálne dopĺňať. Pretože okrem ohňostroja, pestrého kultúrneho programu a iných atrakcií bolo možné na devätnástych Cibuľových slávnostiach vidieť tanečníkov samby aj najväčšiu cibuľovú loptu na Slovensku. Jej obvod bol 10,17 metra.
Katarínkovia žijú v sedemnástom storočí, no pracujú v dvadsiatom prvom
Tí ľudia tam nemajú elektrinu. Počítače, tobôž internet, si môžu vyhodiť z hlavy. Aj horúcu sprchu, veď k najbližšiemu prameňu musia šliapať pol kilometra. Mobil je pre nich neznámym pojmom a čas merajú v podivných hodnotách.  Žijú v sedemnástom storočí. V tom dvadsiatom prvom zachraňujú ruiny starobylého kostola a kláštora sv. Kataríny Alexandrijskej. 

Kanada zničila Český sen a opäť ovládla Memoriál Ivana Hlinku
V sobotu sa skončil v Piešťanoch a v moravskom meste Břeclav ďalší ročník Memoriálu Ivana Hlinku – najprestížnejšieho turnaja osemnásť ročných reprezentácií. V deň 10. výročia úmrtia legendárneho hokejistu i trénera Ivana Hlinku sa celkovým víťazom turnaja sa stali opäť Kanaďania, ktorí vo finále zdolali prekvapujúceho finalistu Českú republiku 6:2. Tretie miesto získali hráči USA, ktorý v Piešťanoch zdolali Švédov 5:4 po predĺžení.
Piešťanskí hokejisti na Mountfield Cupe neuspeli, skončili poslední 

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany sa od piatku do nedele predstavili na martinskom turnaji Mountfield Cup 2014. Havrani však neprežili vydarený víkend, pretože postupne prehrali s Hradcom Králové, Martinom i Mladou Boleslavou a bez zisku bodu tak obsadili konečné posledné miesto na turnaji. Jeho víťazom sa stali hokejisti Mladej Boleslavi.
Trebatice naložili v derby zápase Krakovanom 6:0, hetrik strelil Rapavý

Regionálne futbalové súťaže pokračovali ďalším kolom a opäť nebola núdza na zaujímavé zápasy. Udalosťou víkendu bol štart tretej triedy, no veľká pozornosť sa upriamovala na regionálne derby Trebatice – Krakovany, v ktorom dokázali Trebatičania jednoznačne zvíťaziť 6:0, keď polovicu gólov domácich strelil Rapavý. Úspešný víkend naopak neprežila Chtelnica, ktorá prehrala v Bojničkách vysoko 0:8. Hviezdou kola sa stal strelec hetriku – Trebatičan Daniel Rapavý.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina