V Maduniciach počas Cibuľových slávností vyrobia rekordnú loptu

  • Spravodajstvo / Región
  • 13. augusta 2014, 14:21
  • Autor:jk

Už devätnásty ročník podujatia, ktoré svojou originalitou nemá na Slovensku obdobu, sa uskutoční v obci Madunice. Počas nasledujúceho víkendu sa tu odohrajú Cibuľové slávnosti. Nie po prvý raz sa organizátori pokúsia o zápis do Guinnessovej knihy rekordov. V duchu podujatia vytvoria najväčšiu futbalovú loptu, materiálom pre ňu bude neodmysliteľná cibuľa.

„Dramaturgia je taká istá ako po minulé roky. Tentoraz sa však ťahákom celej akcie stanú tanečníčky tancujúce v rytme samby. A ponúknu aj chlieb s cibuľou, bez toho by sa celé podujatie nemohlo ani odohrať,“ povedala pre Piešťanský týždeň starostka obce Alena Jelušová.
Slávnosti odštartujú v piatok 15. augusta diskotékou. V sobotu okrem vytvárania slovenského rekordu – najväčšej cibuľovej lopty – uvedie Havo Sláma bábkovú rozprávku pre najmenších a deti si budú môcť užiť aj interaktívnu hru s pesničkami pod názvom Ja som dievča šikovné či tančeky na zelenej lúke pomenované ako Cibuľoviny so Šarlotkou. Podujatie spestria tvorivé dielne, v ktorých sa budú môcť záujemcovia priučiť už takmer zabudnutému viazaniu cibuľových vencov a iných ozdôb.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 33, ktoré je v predaji od 12. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina