Noc hradov a zrúcanín na Katarínke

  • Spravodajstvo / Región
  • 13. augusta 2014, 15:00
  • Autor:sita

Na budúci víkend zo soboty na nedeľu sa uskutoční tretí ročník Noc hradov a zrúcanín, ktorý organizujú združenia a dobrovoľníci zachraňujúci ruiny hradov a kláštorov po celom Slovensku. Podujatie bude aj v kostole a kláštora sv. Kataríny Alexandrijskej pri Dechticiach.

Zrúcanina zároveň slávi dvadsaťročnicu projektu. Práve v auguste 1994 vznikla prvá myšlienka na záchranu kostola a kláštora, ktorý bol v tom čase v kritickom stave. V rámci podujatia Noc hradných zrúcanín sa uskutoční koncert komornej hudby v podaní členky opery SND – sopranistky Evy Šuškovej a gitaristu a skladateľa Ondreja Veselého.
Koncert sa začne v sobotu o 18.00 h v ruinách kostola sv. Kataríny. Po ňom sa uskutoční svätá omša a posledným bodom programu, so začiatkom o 21.00, sa stane obľúbené nočné sprevádzanie za svetla petrolejok aj s výkladom o pestrej histórii tejto sakrálnej pamiatky a jej okolí. Návštevníci a záujemcovia o toto kultúrne podujatie sa na Katarínku môžu dostať po turistických chodníkoch z Naháča a Dechtíc alebo z neďalekého parkoviska pod lesom, na ktoré sa dá dostať označenou odbočkou približne v polovici cesty medzi Dechticami a Naháčom. Návštevníkom odporúčajú organizátori vziať si so sebou baterku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina