V Piešťanskom týždni 33/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 11. augusta 2014, 13:11
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Kto neobliekol starenku – nemocnica, či Alzheimer centrum?
Zdravotnícky personál aj opatrovateľky vedia, ako pristupovať k starému človeku. Jeho osobnosť by nemala byť znevážená a ponížená. Do redakcie sme dostali fotografiu, na ktorej je starenka, ktorú v takomto stave priviezli z piešťanskej nemocnice do Alzheimer centra, kde je umiestnená. Starká bola polonahá, zavitá v plienke, bez papúč a neprikrytá. Prečo?

Na ulici Pod Párovcami sa obesil muž
Piešťanskí hasiči tento týždeň zvešiavali zo stromu nešťastného muža, ktorý spáchal samovraždu obesením, zavolali ich aj k planému poplachu do reštaurácie Centrál, pomáhali vodičke vyťahovať z brehu Biskupického kanálu jej auto a riešili aj nehodu na diaľnici.

Bývalý výskumník varuje: „GM plodiny sú džin vypustený z fľaše.“
Geneticky modifikovaný organizmus (GMO) – nekonzumovať, neskrmovať! Takéto tabuľky sa nachádzali minulú jeseň na odľahlých pokusných poliach s kukuricou aj cukrovou repou v Borovciach. Na pestovanie GM kukurice a cukrovej repy mali vypracovaný podrobný havarijný plán. Všetky semienka mali zrátané. Vedelo sa i to, koľko cukrových buľiev má obsahovať úroda GM repy. Ak by sa jediné semiačko dostalo do okolitého prostredia, hrozila by havária! S veľkou obavou aj strachom sledoval dianie na poliach nášho regiónu dlhoročný bývalý vedecký pracovník Výskumného ústavu rastlinnej výrobe v Piešťanoch, Ing. Vladimír Gubiš, CSc.

So zaliatym priechodom na Dubovej bude nutné občas rátať
Pracovníci Slovenského vodohospodárskeho podniku pracujú už približne dva mesiace na časti potoka Dubová, ktorá v súčasnosti prechádza revitalizáciou. S prácami sa sústreďujú na úsek od Ulice Dominika Tatarku až po sídlisko Mikrorajón. Kvôli silnej prietrži mračien, ktorá sa cez Piešťany prehnala v piatok 1. augusta, museli tieto práce prispôsobiť.

Lietadlo Tupolev je dominantou leteckého múzea v Slávnici
Zaujímali sme sa o to, ako sa po roku „žije“ niekdajšej atrakcii Piešťan, ktorá ešte minulý rok v máji chátrala ma betónovej ploche pri letisku. Pamätníci si vybavia, že v útrobách Tu-čka si človek mohol posedieť pri káve či pive.

Dvadsaťtisíc dvojkolesových tátošov znamená liberté – slobodu

Piešťanci a Parížania zdieľajú jednu spoločnú lásku. Je ňou bicykel. Francúzi však navyše majú perfektne vybudovanú sieť verejnej „požičovne“ bicyklov. A takmer zadarmo. Systém verejnej dopravy pomenovali ako Vélib. Vélo v preklade označuje koleso a liberté slobodu. Zhmotnené do reality ide 20 tisíc bicyklov parkovaných na viac ako 1800 stanovištiach vzdialených od seba po zhruba tristo metroch.

Šípkové nastrieľalo Trakoviciam 11 gólov, Orvište osemkrát inkasoalo
Regionálne futbalové súťaže pokračovali druhým kolom a opäť nebola núdza na zaujímavé zápasy. Azda najväčšia pozornosť sa upriamuje na senzačné víťazstvo Šípkoveho nad Trakovicami 11:2. Chtelnica tiež vyhrala jednoznačným rozdielom 5:0 nad D. Trhovišťom. Naopak sa nedarilo V. Orvišťu, ktoré prehralo 2:8 so Siladicami, a moc sa nepredviedli ani zástupcovia z piatej ligy, keď dokázali bodovať len Trebatice v Šaštíne, kde remizovali 2:2.

Kanoista Rusnák na MS v Moskve opäť zemiakový
Piešťanec Matej Rusnák akoby priťahoval štvrté miesta v kanoistickom maratóne na majstrovstvách sveta. V roku 2011 v Szegede, vlani v Duisburgu aj teraz v Moskve z toho bolo v C1 na 5000 m zakaždým štvrté miesto. V sobotu popoludní v moskovskom komplexe Krylatské chýbalo 26-ročného kanoistovi Dukly Trenčín k bronzovej medaile Rusa Pavla Petrova osem sekúnd. Od začiatku do konca sa pohyboval na štvrtom mieste a márne útočil na medailové pozície. Zlato napokon bral Nemec Sebastian Brendel.

Najväčšie hokejové talenty sa predvedú v Piešťanoch na Memoriály Ivana Hlinku 
Od pondelka 11. augusta opäť po roku v Piešťanoch a Břeclavi predvedú svoje hokejové umenie mladé nádeje svetovej elity do osemnásť rokov na ďalšom ročníku Memoriáli Ivana Hlinku. V piešťanskej skupine budú hrať tímy Slovenska, Kanady, Švédska a Švajčiarska a vo výbere domácej reprezentácie bude hrať aj odchovanec piešťanského hokeja Simon Šefčík.
0 Shares

Najnovšie správy

Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea