Najviac nehôd bývalo vo štvrtok dopoludnia

  • Spravodajstvo
  • 7. augusta 2014, 15:39
  • Autor:KR PZ

V mesiaci júl zaznamenala polícia v Trnavskom kraji 107 dopravných nehôd. Je to o 17 menej ako vlani. Najviac, po 21 ich zaznamenali v okresoch Trnava a Dunajská Streda, 19 dopravných nehôd bolo v okrese Galanta, 15 v okrese Piešťany, 15 v okrese Senica, 12 dopravných nehôd v okrese Skalica a 4 v okrese Hlohovec.

Pri dopravných nehodách boli usmrtené 4 osoby, čo je o jednu menej ako vlani, 12 osôb sa zranilo ťažko a 52 ľahko. Požitie alkoholu pri dopravných nehodách bolo u vodičov zistené v 17 (-1) prípadoch. Najviac dopravných nehôd, pri ktorých bolo zistené požitie alkoholických nápojov, bolo zaznamenaných v okresoch Galanta 6 (+4), Skalica 5 (+3), Piešťany 3 (+1) a Senica 3 (-1).  
Drvivú väčšinu dopravných nehôd (93) zavinili vodiči motorových vozidiel, nemotoroví účastníci – chodci a cyklisti ich zavinili 8.
Hlavnou príčinou dopravnej nehodovosti bolo porušenie povinnosti vodiča (nevenovanie sa vedeniu vozidla, neopatrnosť voči cyklistom a chodcom, telefonovanie, únava, alkohol a pod.), nesprávna jazda cez križovatku a nedovolená rýchlosť.
Podľa miesta nehodovosti bolo najviac dopravných nehôd zaznamenaných v obci 66, mimo obce 41. Podľa kategórie ciest najmenej dopravných nehôd bolo na diaľnici  a rýchlostnej ceste. Kritickým dňom na vznik nehody bol štvrtok v čase od 8.00 do 12.00h.
Polícia ani v ďalšom období nepoľaví v dohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou v cestnej premávke, vo zvýšenej miere sa bude venovať cyklistom a chodcom, najmä vo večerných a skorých ranných hodinách. Výkon služby v dohľade nad cestnou premávkou  bude zameraný na nehodové úseky v okresoch Dunajská Streda – cesta I/63 a Senica – I/51. Podrobná analýza vývoja dopravnej nehodovosti slúži polícii nato, aby bol výkon služby čo najefektívnejší a aby sme tak predišli zbytočným dopravným nehodám a stratám na životoch a na zdraví.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián