Vodu odčerpávali tam, kde siahala k elektrospotrebičom

  • Spravodajstvo
  • 5. augusta 2014, 08:05
  • Autor:vd

Telefón na hasičskej stanici v Piešťanoch vyzváňal počas piatkového popoludňajšieho prívalového dažďa takmer bez prestania. Hasiči museli pri výjazdoch uprednostniť prípady, keď išlo o rozsiahle záplavy, alebo tie, kde voda zaplavila pivnice a garáže do úrovne plynových alebo elektrických kotlov a iných spotrebičov. Práve tam totiž hrozil skrat a ohrozenie zdravia i života.

K prioritám zásahov riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Piešťanoch Peter Galbo pre Piešťanský týždeň uviedol: „V čase mimoriadnych udalostí, ktoré majú nárazový charakter, či už ide o prívalové dažde, veterné smršte, alebo snehovú kalamitu, sú občania pochopiteľne v strese a obavách. Je však potrebné mať na pamäti, že nasadzované sily a prostriedky nie sú nevyčerpateľné a v jednej chvíli nemôžu byť všade. A, samozrejme, sú určené na záchranné práce a poskytovanie pomoci, pričom o prioritách ich nasadzovania rozhoduje príslušné operačné stredisko.“ Mnohí občania mesta si v strese, keď mali zaplavené veci v pivniciach, neuvedomili, že hasiči sú schopní odčerpať vodu vo výške viac ako päť centimetrov. Nižšie hladiny riešiť nedokážu. Opäť sa tiež ukázalo, že na úzkych piešťanských uliciach, kde sú po oboch stranách zaparkované autá, sa hasičské vozidlo nedostane alebo má s príjazdom problém. Toto sa stalo nielen na Floreáte, na Robotníckej ulici, ale aj v Zavretom kúte.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 32, ktoré je v predaji od 5. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 12. mája. Tento deň je Európskym dňom minerálov, Svetovým dňom ošetrovateliek, Svetovým dňom spravodlivého obchodu a Medzinárodným…
  • 12.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 14. mája 2024
Meniny má Bonifác, zajtra Žofia