Seniorov učia, ako správne komunikovať s úradmi

  • Spravodajstvo
  • 5. augusta 2014, 15:26
  • Autor:MsÚ/red

Kurzy pre seniorov pokračujú v Piešťanoch radom prednášok, ktoré sa zaoberajú základnými poznatkami a postupmi pri vybavovaní záležitostí a komunikácií s verejnou správou. Prihlásení účastníci sa postupne zoznámia s právnymi predpismi, zákonom o sťažnostiach, o priestupkoch, správnom konaní a ďalšími. Prednášky orientácie v systéme verejnej správy odštartovali prvou hodinou v piatok 1. augusta.

Stretnutia pozostávajú z ôsmich štvorhodinových kurzov. Najprv pôjde o vysvetlenie teoretických základov fungovania verejnej správy a potom sa seniori spolu s prednášajúcimi zamerajú na praktické problémy a postupy. Lektor kurzu Vladimír Minčič je právnik a odborný asistent
na Katedre pracovného práva a práva sociálneho zabezpečenia Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Do debát sa zapojí aj ďalší konzultant Marek Kubíček, ktorý pôsobí ako právnik a interný doktorand na Katedre správneho a environmentálneho práva tej istej univerzity.
Seniori majú možnosť si vypočuť ešte sedem prednášok, a to v priestoroch mestského kultúrneho strediska. Každý nasledovný piatok až do 19. septembra odznejú témy ako fungovanie verejnej správy, reforma verejnej správy, komunikácia s úradmi, vymožiteľnosť práva, sťažnosti, námietky a žaloby, právo na informácie a ochranu osobných údajov a zodpovednosť za výkon verejnej správy.

 Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 32, ktoré je v predaji od 5. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián