Téma týždňa Piešťanského týždňa: Na petíciu nemajú zadymení Vrbovčania už veľa času

  • Spravodajstvo
  • 29. júla 2014, 13:31
  • Autor:vd

Jeden z najväčších zamestnávateľov v okolí, spoločnosť Bodet & Horst mattress ticking Verwaltungs (B&H) vo Vrbovom, žiada Slovenskú inšpekciu životného prostredia o vydanie integrovaného povolenia pre prevádzku Úprava pletenín – poťahov na matrace a ich konfekcia. Povolenie bude zahŕňať určenie emisných limitov a technických požiadaviek a podmienok prevádzkovania, určenie rozsahu a požiadaviek vedenia prevádzkovej evidencie stredných a malého zdroja znečisťovania ovzdušia. Práve toho ovzdušia, na ktoré sa sťažujú Vrbovčania žijúci v dotyku s fabrickými komínmi.

Spoločnosť vyrábajúca poťahy na matrace žiada aj o povolenie na odber odpadových vôd a na vypúšťanie vôd z povrchového odtoku do povrchových vôd. Tiež potrebujú získať povolenie na vypúšťanie odpadových vôd do verejnej kanalizácie.
Slovenská inšpekcia životného prostredia zavesila na svoju webovú stránku dňa 14. júla výzvu pre verejnosť na písomné prihlásenie sa za účastníka konania a na vyjadrenie sa k žiadosti o integrované povolenie. Termíny sú takpovediac krkolomné. Vrbovčania sa totiž môžu stať účastníkmi konania len po tom, čo do pätnástich dní od zverejnenia výzvy, teda do 29. júla, odošlú svoju písomnú žiadosť na webové sídlo inšpekcie.
Tí, čo nestihnú prvý krok, sa môžu vyjadriť k žiadosti v lehote tridsať dní odo dňa jej zverejnenia formou petície, ktorú zašlú spomínanej inšpekcii. Vtip je v tom, že informáciu o začatí konania dostalo mesto Vrbové od bratislavských inšpektorov až 17. júla a na webovú stránku mesta výzvu zavesil zrejme ich webeditor až 21. júla. Takže Vrbovčanom len tak akoby mimochodom ušlo prvých sedem dní na prihlásenie sa do správneho konania. V čase dovoleniek a prázdnin však zrejme málokomu napadne hľadať na webovej stránke sídla štátnej inšpekcie výzvu. Zvlášť, ak o nej netušia.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 31, ktoré je v predaji od 29. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea