Ľudia moknú, ale rekonštrukcia mosta prebieha podľa harmonogramu

  • Spravodajstvo
  • 29. júla 2014, 10:06
  • Autor:vd

Stavbári vykonávajú na Krajinskom moste v Piešťanoch čistiace a reprofilačné práce, nátery opravovaných´povrchov nosnej konštrukcie a železobetónových zábradlí. Zosilňujú tiež tiahla a mostovky, realizujú monolitické odrazové prvky vrátane chráničky vedenia a prekládky elektrického vedenia do chráničky. Časť komunikácie má už podkladový betón, naň ukladajú kovové mriežky. „Práce prebiehajú podľa stanoveného harmonogramu,“ informovala nás Andrea Tomašovičová zo Správy a údržby ciest Trnavského samosprávneho kraja.

Stavebný ruch sledujú stovky ľudí, ktorí okolo prechádzajú. „Príliš neverím tomu, že to stihnú do septembra,“ povedal nám vodič autobusu odstaveného na krajnici Ulice Janka Alexyho neďaleko Mobilieru. Okrem jeho autobusu sa tam v pondelok 28. júla nachádzalo asi dvanásť žlto-modrých autobusov. „Niektorí vodiči tu denne stoja aj štyri hodiny bez možnosti niekde sa občerstviť. Ak chcú ísť na toaletu, musia zavolať na dispečing, odtiaľ pošlú človeka, ktorý príde sem, na Banku, sadne do osobného auta, ktoré tu má k dispozícii, a dovezie vodičov na toaletu k materskej škole na Banke. Celé to niekedy trvá aj hodinu a pol,“ uviedol šofér. Niektorí ľudia, ktorí stáli na zastávke smerom na Novú Lehotu a Topoľčany, mali plné tašky nákupov. „U nás nie je také dobré zásobovanie, tak si chodíme nakupovať do Piešťan. Keď prší, nepostavili nám tu ani prístrešok. Jediná možnosť je dať si nad hlavu dáždnik a tašky položiť na zem, je to tu nedomyslené,“ povedala nám staršia pani. Vraj keď prší, ľudia sa chodia schovávať do penziónu Benátky.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 31, ktoré je v predaji od 29. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 15. mája 2024
Meniny má Žofia, zajtra Svetozár