Deťom priblížili svet nepočujúcich

  • Kultúra a spoločnosť
  • 29. júla 2014, 14:36
  • Autor:ip

Mestská knižnica v Piešťanoch organizuje počas letných prázdnin rôzne stretnutia a workshopy pre malých a veľkých záujemcov. Aj minulý týždeň boli pre deti pripravené témy z cyklu tvorivých dielní. Najprv to bola problematika nepočujúcich a potom sa malí čitatelia stretli s hlavnou hrdinkou knihy Jána Uličianskeho Analfabetou.

„Pre detičky sme urobili tvorivú dielňu na tému Päť prštekov na ruke. Snažili sme sa im vysvetliť, ako sa majú správať k nepočujúcim vrstovníkom či dospelým. Vyskúšali si niečo z prstovej abecedy, mali sme pohybové hry a tiež aj výtvarnú časť. Na tomto workshope sme pracovali s drobizgom z Centra voľného času v Drahovciach,“ povedala nám za knižnicu Katarína Bajzíková.
V stredu 23. júla knižnica zorganizovala workshop na motív publikácie J. Uličianskeho Analfabeta Negramotná. Účastníci si vyrobili vlastné odznaky a tí, ktorí vedeli písať, si na ne vyskladali mená. Pripravené bolo i tvorivé čítanie, skladanie puzzle či práca s textom.
Podľa K. Bajzíkovej sa deti môžu v auguste tešiť na nové tvorivé dielne, tentoraz na tému kníh spisovateľky Márie Ďuríčkovej. Objaví sa Danka a Janka, Guľko Bombuľko, ale budú sa čítať aj rôzne povesti a riešiť rozprávkové kvízy.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 31, ktoré je v predaji od 29. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 15. mája 2024
Meniny má Žofia, zajtra Svetozár