V Piešťanskom týždni 31/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 28. júla 2014, 12:38
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Hasiči zachraňovali v poli pri Chtelnici opitého vodiča prevrátenej Škody Fabie
V uplynulom týždni vyrážali piešťanskí hasiči k ôsmim udalostiam. Riešili dopravnú nehodu s opitým vodičom v poli pri Chtelnici,  hasili strniská vo Veselom a pri diaľnici, otvárali byt s tvrdo spiacou ženou, pomáhali nevládnej osobe vyjsť z vane a odpratávali konár z cesty na havran, ktorý stačilo iba odhodiť nabok.
Leto v znamení opráv miestnych komunikácií
Komunikácie v Piešťanoch postupne dostávajú nový asfalt a lepší vzhľad. Jedna z etáp rekonštrukcií miestnych ciest je takmer na konci. Jedenásť ulíc má po minulom týždni už v oboch pruhoch novopoloženú asfaltovú vrstvu. Mesto však čakajú ďalšie opravy a uzávierky ulíc.
Žilami Piešťan prúdi veľmi tvrdá voda
Je voda v Piešťanoch kvalitná a zdraviu prospešná alebo škodlivá? Aj túto otázku rozoberali poslanci na zastupiteľstve. K jednoznačnej odpovedi sa však nedopracovali. Jedno je isté. V meste je podľa meraní Trnavskej vodárenskej spoločnosti (Tavos) najtvrdšia voda v porovnaní s okolitými obcami. Podobne je na tom s vodou aj Vrbové.
Bodet and Horst žiada o integrované povolenie, stihnú ho pripomienkovať občania?
Na petíciu už zadymení Vrbovčania nemajú veľa času. Jeden z najväčších zamestnávateľov v okolí, spoločnosť Bodet & Horst mattress ticking Verwaltungs (B&H) vo Vrbovom žiada Slovenskú inšpekciu životného prostredia o vydanie integrovaného povolenia pre prevádzku Úprava pletenín – poťahov na matrace a ich konfekcia. Povolenie bude zahŕňať určenie emisných limitov a technických požiadaviek a podmienok prevádzkovania, určenie rozsahu a požiadaviek vedenia prevádzkovej evidencie stredných a malého zdroja znečisťovania ovzdušia.  Práve toho ovzdušia, na ktoré sa sťažujú Vrbovčania žijúci v dotyku s fabrickými komínmi.
Krakovany: Najmladší vystavovateľ gladiol mal 12 rokov
V Kultúrnom dome v Krakovanoch sa opäť po roku konala Medzinárodná výstava gladiol. Unikátna bola množstvom novošľachtených odrôd a pestrosťou kvetov v rôznych odtieňoch farieb. Stovky návštevníkov obdivovalo počas uplynulej soboty 26.  a nedele 27. júla takmer tisíc kvetov gladiol, ľalií, georgín aj dálií. Sieň krášlili floristické diela, v ktorých dominovali nádherné kalichy gladiol.
V Drahovciach mali najchutnejšie medy Slovenska
V Dome záhradkárov v Drahovciach ochutnávali takmer šesťdesiat najchutnejších medov z celého Slovenska. Akciu s názvom Spoznaj najchutnejší med Slovenska pripravilo občianske združenie Včeloz v nedeľu 27. júla. Desiatky návštevníkov však mali možnosť aj ochutnať či ozdobiť medovníky, oceniť medové špízy, mleté medové guľky či iné dobroty ochutené medom. K tomu im spievala miestna folklórna skupina Kolovrátok.
Čo je nové u havranov? Rozprávali sme sa s dvomi Jaroslavmi
Po letných dovolenkách sa v extraligových kluboch začína opäť zarezávať naplno. Výnimkou nie je klub ŠHK 37 Piešťany, ktorí ďalšiu fázu prípravy štartuje od pondelka a pri tejto príležitosti sme sa porozprávali s vrchnými predstaviteľmi klubu – prezidentom Jaroslavom Lušňákom a generálnym manažérom Jaroslavom Laiferom.
Metelka víťazom časovky na Svetovom pohári v Segovii
Slovenský reprezentant Jozef Metelka sa stal suverénnym víťazom časovky na pretekoch Svetového pohára v paracyklistike v španielskej Segovii. Piešťanec Metelka dominoval na 22 km dlhej trati v kategórii postihnutia MC4 (podkolenná amputácia) s náskokom 39 sekúnd pred českým reprezentantom Jiřím Bouškom.
Uplynulá sezóna bola pre futbalistov jednou z najvydarenejších
Šport v obci Dolný Lopašov sa sústreďuje najmä na futbal, no svoje zastúpenie tu má aj stolný tenis, turistika a mariáš. Najväčšiu radosť robí obyvateľom obce hlavne futbal. Miestni futbalisti prežili vydarené minulú sezónu, kedy skončili na druhom mieste oblastnej súťaže a na tento výsledok chcú nadviazať aj v nasledujúcom ročníku. Mládež sa sústreďuje taktiež najmä okolo futbalu a obecný klub TJ Dolný Lopašov má aj družstvá žiakov a dorastu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia