Piešťanský plavecký klub bilancuje sezónu 2013/2014

  • Plávanie / Šport
  • 25. júla 2014, 12:58
  • Autor:M. Čamborová

Piešťanský plavecký klub (PPK) získal v tejto sezóne niekoľko výrazných medailových úspechov a mladí plavci sa v celoslovenskej konkurencii rozhodne nestratili. V klube by však radi privítali ďalších nádejných plavcov a taktiež sa vyhli finančným problémom.
Občianske združenie Piešťanský plavecký klub vzniklo v roku 2008 a prioritne sa zameriava na prácu s deťmi predškolského veku a žiakmi základných škôl. PPK organizuje základný a zdokonaľovací plavecký výcvik za účelom rozvoja a podpory zdravého aktívneho životného štýlu a riešenia plaveckej negramotnosti. V školskom roku 2013/2014 získalo základy všeobecných plaveckých návykov 130 detí.

Tridsaťdva plavcov rozdelených do žiackej, juniorskej a seniorskej kategórie sa pripravuje v športovej pretekárskej skupine a zúčastňuje sa oficiálnych súťaží Slovenskej plaveckej federácie. Športovú činnosť zaisťuje sedem kvalifikovaných trénerov plávania a šesť pomocných cvičiteľov.
Klub v súčasnosti rieši dva základné problémy – rozšírenie základne, teda počtu detí, a s tým súvisiace prenájmy tréningových hodín a plaveckých dráh. Problémom je takisto finančný rozpočet, ktorý je ako u väčšiny športových klubov závislý od členských príspevkov a dvoch percent z daní. Napriek tomu v klube poskytujú deťom všetky potrebné plavecké pomôcky zdarma.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 30, ktoré je v predaji od 22. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián