Na Banke oslavovali 80. výročie založenia futbalu v obci

  • Šport / Futbal
  • 25. júla 2014, 12:45
  • Autor:th

Na Banke sa v júni oslavovalo vo veľkom štýle. V dňoch 27.-28. júna sa tu uskutočnili oslavy 80. výročia založenia futbalu v obci. Pri tejto príležitosti bolo odmenených 42 bývalých hráčov Banky, ktorí preslávili bančiansky futbal, a počas oboch dní bola sprístupnená výstava z histórie futbalu v obci.

Na futbalovom štadióne sa najskôr v piatok 27. júna uskutočnil turnaj žiakov za účasti družstiev OTJ Banka, OŠK Dubovany a MŠK Lúka. Víťazom sa stali domáci futbalisti, ktorí vyhrali obe stretnutia, druhá skončila Lúka.
Oslavy však odštartovali v sobotu a otvoril ich zápas prípravky OTJ Banka proti svojim rodičom. Stretnutie sa skončilo výsledkom 3:3 a výhrou prípravkárov na pokutové kopy 5:4. Športová časť osláv pokračovala duelom starých pánov medzi mužstvom Havran Banka a Venuša Moravany nad Váhom. Zápas sa skončil bezgólovou remízou a na pokutové kopy nakoniec zvíťazili Moravanci 5:3.
Formálna časť osláv začala v popoludňajších hodinách, keď prezident OTJ Banka Miroslav Seman prezval z rúk predsedu ObFZ Trnava Vladimíra Hracha plaketu venovanú oblastným futbalovým zväzom k 80. výročiu založenia futbalu v obci. Po príhovore M. Semana nasledoval hlavný bod programu. Funkcionári klubu spolu so starostom obce odmenili 42 bývalých hráčov, ktorí preslávili bančiansky futbal za hranicami obce či okresu Piešťany. Všetko to už boli páni nad 60 rokov, najstarší mali dokonca vyše osemdesiatky.
Počas oboch dní bola v budove OTJ sprístupnená výstava z histórie futbalu na Banke, taktiež tu prezentovali kroniku futbalu od úplných začiatkov až dodnes.
Oslavy ukončil futbalový zápas mužov medzi Bankou a Ratnovcami, ktorý vyhrali domáci 6:1. Za zmienku stojí, že na posledných 15 minút nastúpila za domáce mužstvo čerstvá reprezentantka Slovenska do 15 rokov vo futbale Andrea Bogorová, ktorá si v útoku zahrala s otcom a svoj štart okorenila streleným gólom.
Po zápase sa až do skorých ranných hodín hodovalo, oslavovalo a spomínalo na najkrajšie roky futbalu v obci.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína