Tréner ŠHK 37 R. Sýkora: Hráči trénovali zodpovedne

  • Hokej / Šport
  • 17. júla 2014, 08:49
  • Autor:T. Horký (i)

Nabehané kilometre, nadvíhané tony a vypotené litre potu. Aj tak by sa dala zhodnotiť letná príprava hokejistov ŠHK 37 Piešťany. Havrani zavŕšili menej obľúbenú časť sezóny piatkovým exhibičným futbalovým zápasom v Kočíne a pri tejto príležitosti sa Piešťanský týždeň porozprával s novým hlavným trénerom Romanom Sýkorom.

Ako by ste zhodnotili práve skončenú prípravu na suchu?
Tento rok sme zvolili trošku iný model. Predošlé prípravy sme mali vždy máj – jún, no teraz sme začali neskôr, až v júni, a trénovali sme šesť týždňov. Musím povedať, že chalani k tomu pristúpili naozaj super, sem-tam bol nejaký problém, ale celkovo hodnotím prípravu veľmi dobre. Chlapci makali a dúfam, že sa nám to vráti na ľade.

Na čo ste sa v tréningoch najviac zameriavali?
Typy tréningov sme mali rozdelené po dvoch týždňoch, kde sa vždy trénovalo niečo iné. Zo začiatku sme sa venovali aeróbnej vytrvalosti, potom sme postupne prešli na silu a výbušnosť.

Letná príprava nie je u hráčov príliš obľúbená. Doplnili ste tvrdé tréningy nejakými hrami, pri ktorých by sa trošku zabavili?
Herné tréningy chlapcov bavia viac, takže sme sa prípravu snažili spestriť. V stredu sme hrávali tenis a občas sme do toho vložili futbal alebo plážový volejbal. Navyše príprava vyvrcholila v piatok tradičným futbalovým exhibičným zápasom, tentoraz v Kočíne.

Čo vás viedlo k rozhodnutiu zvoliť tento neštandardný model prípravy
Nastolili sme ho po dohode s vedením klubu. Chceli sme ušetriť financie. Hlavne to však bolo z dôvodu, že voľno medzi prípravou na suchu a na ľade bude len dva týždne, takže chalani nestratia toľko, ako keby bola prestávka dlhšia.

Ako zvládali tréningy noví hráči, ktorí sa pripojili k mužstvu?
Tréningy boli zrejme trochu odlišné ako v iných kluboch a chalani neboli na niektoré veci zvyknutí a pripravení, ale v priebehu prípravy si zvykli na všetko a musím ešte raz zopakovať, že sa snažili a pristúpili k tomu na sto percent.

Pre vás to bude prvá sezóna z pozície hlavného trénera…
Pre mňa je to niečo nové, beriem to ako výzvu. Ďakujem vedeniu klubu, že mi dali takúto ponuku. Dúfam, že sa im odvďačím, mužstvo bude hrať pekný hokej a budeme sa pohybovať v pokojných vodách, čiže by sme určite chceli postúpiť do play-off.

Celý rozhovor nájdete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela