V okrese Piešťany 57 dopravných nehôd

  • Spravodajstvo
  • 16. júla 2014, 10:48
  • Autor:KR PZ

Za prvý polrok 2014 zaevidovali policajti na cestách Trnavského kraja 599 dopravných nehôd, čo je o 26 nehôd viac ako vlani. Najviac, 176 dopravných nehôd, evidujeme v okrese Trnava, v okrese Galanta 113 dopravných nehôd, 95 dopravných nehôd v okrese Dunajská Streda, 59 dopravných nehôd v okrese Senica, 57 dopravných nehôd v okrese Piešťany, 53 dopravných nehôd v okrese Hlohovec a 46 dopravných nehôd v okrese Skalica. Nárast v počte dopravných nehôd bol zaznamenaný v okresoch Hlohovec (+12), Trnava (+11), Senica (+10), Galanta (+9) a Skalica (+7).

Pri 14 dopravných nehodách tragicky zahynulo 18 osôb, z toho 8 bolo vodičov osobných áut, 5 spolujazdcov, 2 motocyklisti, chodec, cyklista a vodič nákladného auta. Počet usmrtených pri dopravných nehodách sa zvýšil najmä v okrese Piešťany, Senica, Skalica a Hlohovec.  Najčastejšou príčinou tragických nehôd bola neprimeraná rýchlosť jazdy, porušenie povinností vodiča a nesprávny spôsob jazdy. Dopravní policajti zaevidovali na cestách mimo obce 9 nehôd, pri ktorých bolo usmrtených až 13 osôb. Počet usmrtených sa oproti minulému roku zvýšil o polovicu. Podľa následkov boli za najrizikovejšie úseky vyhodnotené cesty I. a II. triedy. Najviac nehôd s tragickým koncom bolo v januári. Pri 4 dopravných nehodách zahynulo 5 osôb. Od februára až do mája sa situácia stabilizovala a k nárastu prišlo opäť v júni, keď pri 3 dopravných nehodách zahynulo 6 osôb (nehoda autobusu a 4 usmrtení).
Polícia pozitívne hodnotí pokles ťažko zranených osôb 48 (-8). Okrem okresu Trnava a Skalica došlo vo všetkých ostatných okresoch oproti minulému roku k ich zníženiu. Pri nehodách sa 316 osôb ľahko zranilo. 50-percentný nárast ľahko zranených zaevidovali v okrese Piešťany a Hlohovec, nasleduje Trnava a Skalica. 
Pri každej ôsmej dopravnej nehode namerali policajti vodičovi alkohol. Počet vodičov, ktorí spôsobili nehodu pod vplyvom alkoholu, sa zvýšil najmä v okrese Trnava o 7 vodičov  a v okrese Senica. Najväčší podiel na nehodovosti mali za polrok vodiči motorových vozidiel. Dopravné nehody zavinili z celkového počtu v 536 prípadoch. Chodci zavinili 18 (-3) dopravných nehôd. Vodiči nemotorových vozidiel zavinili 30 (+23) dopravných nehôd. Takmer polovicu nehôd zapríčinili vodiči tým, že porušili základné povinnosti vodiča, jazdili neprimerane rýchlo a dôvodom bola aj nesprávna jazda cez križovatku. Najviac nehôd, až 385 zaevidovali policajti v obci.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard